Birtija

Najčudnije sudske presude

Kako kazniti nekog tko je prekršio zakon? Da li je bolje direktno u zatvor ili pokušati na malo blaži način? Donosimo vam nekoliko presuda koje su iznenadile, ali i nasmijale svjetsku javnost.

1. Natpis oko glave

Dva tinejdžera su 2003. godine ukrali kip malog Isusa iz Fairport luke. Kako je taj mali kip bio dio božićnih jaslica lokalne crkvene zajednice, članovi te zajednice su bili vrlo ljuti zbog toga. Nakon što su počinitelji uhvaćeni, sudac im je dosudio vrlo čudnu, ali i odgojnu kaznu. Ta dva prekršitelja zakona morala su prošetati cijelim gradom s natpisom “Ispričavamo se zbog neugodnosti.” Nakon sramotne šetnje svejedno su morali na kratko hlađenje u lokalni pritvor.

2. Žena s natpisom

Nakon što je ulovljena u teškom prometnom prekršaju, 23-godišnjakinji je izrečena vrlo dosjetljiva kazna. Tijekom dva dana morala je držati natpis “Samo idiot bi vozio po nogostupu da zaobiđe školski autobus.” Naravno, morala je stajati u vrijeme najvećih gužvi.

3. Učenik u crkvi

Zbog prebrze vožnje u kojoj je došlo do nesreće, 17 godišnji Britanac dobio je desetogodišnju kaznu služenja crkvi. U nesreći je poginuo njegov prijatelj i kako bi izbjegli zatvor, sud mu je također odredio dodatnu kaznu u kojoj mu je zabranjeno konzumiranje alkohola, cigareta i droga u tom istom vremenskom razdoblju.

4. Španjolac traži posao

U španjolskoj Malagi, jedan je 25-godišnjak pokušao tužiti svoje roditelje zato što su mu ukinuli džeparac. Zahtijevao je od suda da mu džeparac bude barem 3,500 kuna mjesečno. Umjesto presude u njegovu korist, sudac je odredio da se razmaženi “maloljetnik” mora odseliti i naći posao.

5. Raper i klasična glazba

Andrew Vactor je kažnjen kaznom od 1000 kuna zbog preglasne glazbe koje je slušao u svojem automobilu i s kojom je maltretirao susjedstvo. Sudac mu je ponudio smanjenje kazne ako uspije odslušati 20 sati klasične glazbe. Nažalost, nakon 15 minuta Andrew je odustao i vjerojatno platio puni iznos.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close