Kamasutra

Muškarci u krevetu troše više kalorija od žena!

Čini se da je najnovije istraživanje objavljeno u američkom znanstvenom časopisu Plos One srušilo mit o tome kako se tijekom seksa u prosjeku potroši i do 300 kalorija, a ponajviše onaj da i žene i muškarci potroše otprilike isti broj kalorija.

Parovi obuhvaćeni istraživanjem, a kod svakog od parova praćena su četiri odnosa, bili su instruirani da tijekom spolnih odnosa ne čine ništa što ne rade i inače, a nikako nisu bila dozvoljena sredstva poput Viagre i sl. Tijekom odnosa parovi su nosili posebne narukvice koje su partnerima pomogle otkriti točan broj potrošenih kalorija.

Nedavno dovršena studija donosi neke zanimlijvosti kad je u pitanju potrošnja kalorija tijekom seksa. Nakon provedenog istraživanja na 21 heteroseksualnom paru znanstvenici su utvrdili kako muškarci prosječno tijekom seksa potroše 101 kaloriju, dok žene potroše tek 69 kalorija. U prosjeku je spolni odnos, a tu je uračunata i predigra, ovih parova trajao oko 25 minuta, no najkraći odnos trajao je desetak, a najduži 57 minuta. Iz dobivenih podataka lako je bilo izračunati da za vrijeme seksa muškarci u jednoj minuti potroše u prosjeku 4.2, a žene 3.1 kaloriju.

seks-kalorije1

Čisto za usporedbu, većina ljudi će tijekom polusatnog džogiranja na traci za trčanje “spaliti” duplo više kalorija nego seksajući se. Naime, muškarci će potrošiti 276 kalorija (9.2 kalorija po minuti), a žene 213 kalorija (7.1 kalorija po minuti)

I eto, sada je i znanstveno potvrđeno da se muškarci više trude u krevetu! Tako je zapravo ono što smo odavno znali sada i znanstveno potvrđeno.

>>> Prijateljstvo s povlasticama i da li radi seksa riskirati prijateljstvo?

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close