Lifestyle

Harvard istraživanje: Mamine maze bolje zarađuju!

Sveučilište Harvard, najstarija institucija visokog obrazovanja u Americi, objavilo je širok studiju o tome što čini muškarce sretnijim. Zaključak koji se nameće je da su “mamini sinovi” tj. mamine maze puno uspješniji u poslu i zarađuju više od muškaraca koji nisu imali toliko prisan odnos sa svojim majkama u djetinjstvu.

Studija je započeta 1938 godine a prati 268 studenata muškog spola u rasponu od ranih do starijih godina. Testiranja se objavljuju svake dvije godine i bez sumnje je jedna od najdužih i najdetaljnijih studija ljudskog razvoja u povijesti.

Razlika u plaći maminih maza i normalnih studenata je u prosijeku nekih 87,000 dolara po godini. Također, studija je dokazala da muškarci koji su imali prisan odnos sa svojom majkom puno uspješniji u karijeri kako godine prolaze. Uz to, ako su imali loš odnos s majkom u djetinjstvu povećan je rizik demencije u kasnijim godinama.

U međuvremenu, povezanost odnosa mladog muškarca sa svojim ocem s poslovnim uspjehom ne postoji. Dobra veza sina i oca kasnije u životu se manifestira višim stupnjem zadovoljstva životom i smanjenom razinom tjeskobe.

mamine maze 2

U knjizi “Trijumpf iskustva, Muškarci Harvardove Velike studije” koju je napisao George Vaillant, dugogodišnji direktor studije, objašnjeni su zaključci i odnosi koje su znanstvenici dokazali. Link na Amazon bookstore.

Zanimljiv zaključak jednog dijela studije odnosi se na pretjerano konzumiranje alkohola. Muškarci koji unose veće količine alkohola su najnesretniji, kod njih je viši stupanj smrtnosti, razvoda, depresije i neuroze. Liberalni muškarci konzumiraju više seksa i najvažnije od svega, visok IQ nije povezan s visokom plaćom!

Vaillant, direktor koji je vodio studiju 42 godine izjavio je: ” 75 godina i dvadeset milijuna dolara utrošeno na studiju donijelo je jedan zaključak. Sreća je ljubav. Točka.”

 

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close