MachoChef: Otkošteno punjeno pile

Pile bez kosti i hrskavica? Hmmm… Pa to je super za one malo “izbirljvije” koji vole čisto meso. Obično su takvi ljudi ograničeni na file prsa ili eventualno otkošteni pileći batak. Ali ovdje govorimo o cijelom piletu pečenom u komadu, ali bez kosti. Ako se volite igrati nožem i testirate svoje vještine ovo je odlična vježba za vas.
Sastojci:
– 1 pile (po mogućnosti domaće sa što debljom kožom)
Za nadjev (količina ovisi o veličini pileta):
– stare žemlje
– šampinjoni
– luk
– peršin
– jaja
– naribani sir
– hamburger
Prvo je potrebno otkostiti pile a da ono ostane u komadu. To se radi na slijedeći način.
Potrebno vam je pile i dva oštra noža. Jedan za otkoštavanje, a drugi bilo koji veći kojim ćete rezati kosti.
Prerežite pile uz kralježnicu sa jedne i druge strane kralježnice.
Prerežite krila na pola, izvadite rebra i sve kosti i hrskavice kod prsa, te ključnu kost.
Izvadite kosti iz bataka i krila.
Ovako bi trebao izgledati finalan proizvod.
Pile dobro nasolite i ostavite malo da odstoji. Za to vrijeme napravite nadjev. Žemlje namočite u mlijeku, ocijedite ih te dodajte sve ostale sastojke sitno narezane. Dobro promiješajte i začinite, te nadjenite pile. Pile dobro zatvorite sa metalnim ražnjićima i stavite peći. Otkošteno pile se peče nešto kraće nego pile sa kostima. Tako da bi trebalo biti gotovo za 50ak minuta na 200°. Kad je pile pečeno, izvadite ga i ostavite pola sata da odmori, te narežite.
Dobar tek!