Tech

Ljubitelji LEGO kockica, pripremite se na mokre snove!

micro

Svjesni smo da postoji mogućnost da će nakon ovog videa ljubitelji plastičnih blokova iz Danske zasliniti tipkovnicu ili tijekom noći sanjati jedno ovakvo vozilo, ali ih razumijemo jer ovaj projekt se svidio i nama koji nismo toliki zaljubljenici u igračke napravljene od svjetski poznatih LEGO kockica.

Ovaj LEGO automobil koji je razvijan pod kodnim imenom “Super Awesome Micro Project”, rezultat je suradnje između Stevea Sammartina, marketinškog stručnjaka iz Australije i Raula Oaida, dvadesetogodišnjeg mladića iz Rumunjske koji je izradio ovaj automobil u prirodnoj veličini. Da bi se automobil izradio, bilo je potrebno više od 500.000 LEGO kockica i oko 20.000 dolara.

Ova nevjerojatna kreacija pogonjena je radijalnim motorom na stlačeni zrak koji je napravljen u cijelosti od malenih blokova, a sam motor ima 256 LEGO klipova. Jedini dijelovi koji nisu od LEGO kockica su kotači i podvozje automobila. Financije za projekt prikupljene su preko platforme Crowdsourcing, a automobil je zasad postigao maksimalnu brzinu od 30 km/h s vozačem za upravljačem, iako dizajneri projekta tvrde da bi mogao postići i veće brzine.

Kako je izgledala testna vožnja automobila koji je gotovo u cijelosti izrađen od malih blokova igračaka iz Danske, pogledajte u sljedećem video uratku.

Tags
Back to top button
Close