Brzina

Gallardo odlazi u povijest, ali dolazi Cabrera!

Poznati talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila neće više proizvoditi svoj najpoznatiji model Lamborghini Gallardo. Posljednji i 14022. po redu žarko crveni Gallardo (LP570-4 Spyder Performante) koji izlazi iz tvornice u Sant’Agata Bolognese možete vidjeti na gornjoj slici. Naravno, već ga je kupio jedan bogati kolekcionar automobila.

Od svojeg osnutka, 1963. godine Lamborghini je do sada proizveo ukupno nešto više od trideset tisuća vozila, a gotovo polovica od toga su model Gallardo, koji je lansiran 2003. godine. Zanimljivo, do predstavljanja tog model tvornica je godišnje proizvodila tek 250 automobila godišnje. No, u posljednjih deset godina od lansiranja Gallarda Lamborghini prodaje 2.000 automobila na godinu.

Gallardo će zamijeniti Lamborghini Cabrera, zvijer s motorom od deset cilindara i pogonom na sva četiri kotača, koji će biti lakši i moćniji od svog prethodnika. Cabrera će biti predstavljena na Ženevskom auto showu u ožujku iduće godine.

Squadra-Corse-Lamborghini-GallardoLamborghini-Cabrera-izaLamborghini-Cabrera-naprijed

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close