Brzina

Brabus 850: zbogom pameti

Kada biste nekome spomenuli da vam se u garaži nalazi  AMG E63 obiteljski karavan s 5,5 litrenim motorom koji razvija 577 konjskih snaga, vjerojatno bi mu prva pomisao bila da niste baš normalni, jer tko pri zdravoj pameti kupuje obiteljski karavan s tolikom konjicom pod poklopcom motora. No, izgleda da klijentela postoji, jer njemačka tvrtka Brabus, koja se bavi preradom automobila, upravo je predstavila svoju verziju tog istog obiteljskog karavana.

Kako su u Brabusu zaključili da konjica koju isporučuje 5,5 litreni motor iz AMG E63 Mercedesa jednostavno nije dovoljna, bacili su se na posao i zapreminu motora podigli na 6.0 litara, a uz pomoć dodatna dva turbo punjača i još ponekim čarolijama Brabusovih inženjera iz motora uspjeli izvući nevjerojatnih 850 konjskih snaga i čak 1450 Nm okretnog momenta.

Sva ta snaga omogućuje ovom obiteljskom karavanu ubrzanje do 100 km/h za samo 3,1 sekundu, s maksimalnom brzinom od 350 km/h. Ako vlasnici AMG E63 verzije sada očajavaju što nisu pričekali s kupnjom, mogu odmah prestati jer Brabus i njima nudi mogućnost povećanja snage i ostale dorade. Iako još uvijek ne vidimo svrhu postojanja obiteljskog karavana s ovakvim performansama, sigurni smo da će imati kupaca koji su spremni izdvojiti oko 2 milijuna kuna kako bi se jedan ovakav primjerak našao i u njihovoj garaži.

>>> 10 najtraženijih macho “mišićavih” pila

Tags
Back to top button
Close