Birtija

10 razloga zašto je dobro piti pivo

Pivo uz obrok, pivo uz tekmu, pivo u svim situacijama. Pivo je omiljeno piće generacija macho muškaraca. No, možda niste znali da umjerena konzumacija piva može imati brojne pozitivne učinke na vaše zdravlje. Kao i u svemu, vrlo je bitno ne pretjerivati, a sljedeći put kad vas žena, cura ili ljubavnica odmjeri pogledom prilikom otvaranja boce vaše omiljene marke piva, samo joj otvorite ovaj tekst, neka i ona sazna da pijete radi svojeg zdravlja (kako vas ona voli, ne bi smjela imati ništa protiv toga). U nastavku vam donosimo razloge zbog kojih je dobro popiti pokoju bocu piva tijekom dana.

Rehidriranje nakon vježbanja

Španjolski znanstvenici s medicinskog fakulteta u Granadi, došli su do zaključka da je odgovorno konzumiranje alkoholnog ili bezalkoholnog piva, dobar način za rehidraciju tijela nakon vježbanja. Zbog svog sastava, pijenje piva nakon vježbanja odlično je kako bi se nadoknadila tekućina i minerali koje smo izgubili tijekom fizičkog napora. Pošto se sastoji od 93% vode, pivo ozbiljno gasi žeđ, a pijenjem se nadoknađuju i aminokiseline, minerali, B vitamin i antioksidansi.

Smanjuje se rizik od stvaranja bubrežnih kamenaca

Ne želite imati problema s bubrežnim kamencima? E, pa popijte čašu piva dnevno i smanjite rizik od nastanka tih malih uzročnika velikih bolova. Pivo je bogato magnezijem, koji pomaže u zaštiti od formiranja bubrežnih kamenaca. Sljedeći put kad vam žena kaže da je dosta piva, opravdano je braniti se da samo sprječavate nastanak bubrežnih kamenaca. Za vas ne znamo, ali mi smo već na putu prema frižideru.

beer

Smanjuje rizik od pojave Parkinsonove bolesti

Nekoliko studija je pokazalo da je umjerena konzumacija piva uz još nekoliko drugih čimbenika koji se odnose na stil života, povezana sa smanjenim rizikom od Parkinsonove bolesti. Parkinsonova bolest je neuro-degenerativna bolest koja obično utječe na ljude koji su stariji od 50 godina. Koji su to drugi čimbenici još nismo saznali, ali s pivom već sad možemo početi.

Pivo je niskokalorično piće

Još nismo sigurni da li nam žene ili proizvođači vina žele nametnuti razmišljanje o pivu kao tekućini koja je zaslužna za sve silne “pivske trbuhe”. Naime, pivo je piće koje ima znatno nižu kalorijsku vrijednost od ostalih alkoholnih pića. Ovisi od vrste piva, ali pivo koje sadrži alkohol ima oko 40 kalorija u 100 ml, dok ono bezalkoholno (koje u biti ne priznajemo pod pivo), ima samo oko 20 kalorija u 100 ml. Naravno, ne treba pretjerivati, jer ako ste baš taj dan riješili pola gajbe, onda je bolje da preskočite koji obrok.

Zaštita protiv Helicobacter pylori

Istraživanja su pokazala da vas odgovorna konzumacija piva, može zaštiti od spiralne bakterije Helicobacter pylori, koja je jedina bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu i može dovesti do gastritisa i želučanih čireva. Pivo nam pomaže i u ovom slučaju, pa umjerena potrošnja piva pomaže u suzbijanju te bakterije.

…za ostale razloge pritisni NASTAVAK…

1 2Sljedeća stranica
Tags
Back to top button
Close