Putovanja

10 najluksuznijih europskih skijališta

Teška godina je za nama i rijetko tko si može priuštiti skijanje. Ali to nas ne sprečava u maštanju, pa vam stoga donosimo 10 najluksuznijih u Europi.

Verbier – Švicarska

Poznato je po teškim ski stazama koje će zadovoljiti apetite i najzahtjevnijih skijaša. Također ima neke od najluksuznijih apartmana i vila u Alpama koji redovno privlače poznate svjetske ličnosti. Zahtjevne staze i luksuzne vile najbolji su mamac za najbolje svjetske skijaše.

Freeride World Tour 2010 Four locations around the world have been selected for the third edition of the Freeride World Tour.  The planet's top freeride skiers and snowboarders will travel to Russia, USA, France and Switzerland to prove their skills on some of the world's most challenging faces.  The Freeride World Tour has a prize purse of more than $200,000, the highest sum ever to be paid in ski or snowboard freeride contests.EVENT: NISSAN XTREME BY SWATCH - VERBIER 2010, RIDER: JT HOLMES - USA

Zermatt – Švicarska

Ako se želite maknuti od svega, negdje gdje vas nitko neće naći, gdje nema automobila, a oko vas same planine, onda je Zermatt idealno mjesto. Gradić u Alpama okružen sa čak 38 vrhova viših od 4000 metara. Donjega se može doći jedino vlakom. Osim prekrasne prirode, Zermatt vam pruža i prekrasne luksuzne apartmane kako bi u potpunosti mogli uživati u svom boravku. Naravno i skijališta su na razini, ali sam boravak tamo je priča za sebe. Također gastro scena u Zermattu je na visokom nivou.

Zermatt

St. Moritz – Švicarska

Po mnogima najekslkuzivnije skijalište na svijetu. Grad je prepun skupih talijanskih i francuskih butika, te najluksuznijih hotela i vila. Osim skijanja i zimskih sportova ovdje možete isprobati golf i kriket na snijegu. Na skijalištu uvijek ima snijega, a staze su odlično uređene i povezane.

lightbox_4673350_Sportcars_5_800x600

Megève – Francuska

Luksuzno obiteljsko skijalište. Često ga ljudi zovu Pariz u Alpama. Fantastičan krajolik, luksuzni apartmani, odlična hrana i dobro skijanje garancija su fenomenalnog odmora.  Blizina Mt. Blanca odličan je preduvjet za puno snijega i prekrasan pogled.

megeveski

Courchevel – Francuska

Grad smješten u 3 doline okružene visokim vrhovima francuske. Oni željni publiciteta će odabrati najluksuznije hotele u samom centru, a oni željni mira će odabrati ništa manje luksuzne hotele na obroncima planina. Sedam restorana sa Michelinovim zvjezdicama govore sami za sebe (u Hrvatskoj ni jedan restoran nema Michelinovu zvjezdicu). Skijalište je odlično povezano sa još nekoliko najvećih u Francuskoj.

courchevel-must-stay-les-airelles

Val d’Isère – Francuska

Mlado i vitalno mjesto koje nudi ozbiljno skijanje i sofisticiran smještaj. Mnoštvo butika, luksuzni hoteli, odlični restorani, bazeni i uzbudljiv noćni život pravi su raj za svakog željnog dobrog provoda.

Val-dIsere-packed-centre

Lech – Austrija

Jedno od najzapadnijih austrijskih skijališta odlikuje odličnim stazama, prekrasnim krajolikom i jako dobrim restoranima. Skijalište je poznato po mnoštvu freeride staza, tako da će oni najiskusniji sigurno znati prepoznati pravu ljepotu i luksuz ovog skijališta.

lech-ski_862

St. Christoph – Austrija

Ako želite miran i intiman odmor na skijanju, tada je St. Christoph pravo mjesto za vas. Luksuzni hoteli i odlične staze, ali uz puno smireniji način života od prethodnih skijališta odlikuju ovo St. Christoph. Fenomenalna hrana će zasigurno upotpuniti vaš odmor.

1295887477D_big_1stan_wi_09_Stchristoph

Kitzbühel – Austrija

Svi znaju za jednu od najopasnijih spustaških staza svetskog skijaškog kupa, poznati Streif (po kojem sam se i osobno spuštao). Nama najbliže od do sad navedenih skijališta, ali što se tiče luksuza, skijaških staza i noćnog provoda ni malo ne zaostaje ni za jednim. Staze su odlično uređene i strme, pa ukoliko ne volite brzo skijanje, neće vam biti nimalo dosadno u šetnji gradom ili uživanju u brojnim luksuznim hotelima.

Kitzbuhel2

Cortina – Italija

Kraljica Dolomita u kojoj se redovit skuplja svjetska društvena krema. Osim luksuznim hotelima, buticima i restoranima ovo skijalište će privući najbolje skijaše prvenstveno zbog odličnih ali i vrlo zahtjevnih staza. proglašeno je jednim od najopasnijih skijališta zbog vrlo strmih i dugih staza, koje su pravi izazov za svakog skijaša. O fantastičnoj talijanskoj hrani ne trebamo ni pisati…

01AM9AF0

>>> Unajmite “Ski Bunny”, pratilju na skijanju!

Tags
Back to top button
Close