Lifestyle

Vodič za odijevanje svakog pravog muškarca

Većinom, muškarci nose odijela samo za posebne prigode. Bilo da je to za vjenčanja, sprovode ili intervju za posao, izgledati odlično u odijelu ipak je prioritet svakog muškarca. Sljedeći ove jednostavne korake, nošenje odijela može vam znatno podići samopouzdanje i imidž kod pripadnica ljepšeg spola.

1. Pobrinite se da vam odijelo odgovara. Najvažniji stvari koje trebate znati kod odabira odijela su:

– vaš kaput bi vam trebao omogućavati potpunu slobodu pokreta, bilo da je otkopčani ili zakopčani

– kada zakopčate košulju, trebali biste imati mjesta za jedan prst između košulje i vašeg vrata. Ne više od jednog zbog toga što izgleda kao da vam je košulja prevelika

– u slučaju da morate ispružiti ili dignuti ruke, rukavi vam se ne bi smjeli previše povući prema laktovima

– ako nosite prsluk, on bi trebao završavati odmah nakon ruba hlača

2. Oblačite se prema strukturi vašeg tijela. Ako ste nižeg rasta, držite se odijela koja imaju jednoredno kopčanje sprijeda. Dvoredno kopčanje ostavite za više osobe. Ako ste pak malo širi u trbuhu, idealno odijelo za vas je ono koje se kopča niže od uobičajenog kopčanja. Kopčanje na ovaj način daje dojam da ste viši, a ne širi u struku.

Single-Double-Breasted

3. Pravilno nosite odijelo. Zakopčajte sve gumbe na vašoj košulji. U slučaju da imate kaput s dva gumba, dovoljno je zakopčati gornji gumb. Ako imate kaput s tri gumba, zakopčajte srednji i gornji gumb. Naravno da možete i nositi otkopčani kaput.

Nikada ne zakopčavajte donji gumb na kaputu s tri gumba, osim ako ste na sprovodu.

4. Izaberite prave dodatke uz vaše odijelo. Uz crno odijelo koristite srebrnu kravatu, s ili bez pruga ili valova. Bijele kravate nisu poželjne u ovoj kombinaciji. Kravate u boji pažljivo birajte da ne biste previše istaknuli kravatu i skrenuli pozornost s vašeg idealnog odijela. Remen bi trebao odgovarati bar jednom dijelu vašeg ukupnog izgleda, na primjer, vašem satu. Ako nosite ručni sat i rukav košulje je preko njega, a ne rukav kaputa, kaput je prekratak. Ogrlice ostavite za neku drugu priliku, niste na mafijaškoj svadbi.

5. Odaberite komforne, ali i stilske cipele. Cijela ideja jest ta da se uklapaju s vašim cjelokupnim imidžom. Također, vi ste ti koji trebate izdržati cijeli dan i noć u njima bez bolova i žuljeva. Naravno, vaše bi cipele treba biti barem slične boje kao vas remen.

6. Održavajte vaše odijelo. Neka bude izglačano, a ne da izgledate izgužvano kao da ste se spavali u njemu.

7. Budite uredni. Vrijeme je za male rituale za koje nemate vremena svaki dan. Očistite med iz uha, skratite nokte, obrijte se i pobrinite se za dlake iz uha i nosa. Okupajte se, operite zube, izvadite vaš najbolji parfem i nanesite ga na zapešća i vrat. Zapamtite, manje je više.

>> 10 životnih lekcija Harvey Spectora

odijelo-001 odijelo-002 odijelo-003

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close