Kulturnjak

Top 10 najpametnije djece na svijetu

Na svim krajevima svijeta rađaju se izuzetna djeca koja od svojih prvih dana pokazuju kako su spremni za velike stvari. Nažalost neki od njih nisu uspjeli dohvatiti svoje pune potencijale, ali svejedno dospjeli su na našu listu Top 10 najpametnije djece na svijetu.

10. Alice Tan Roberts

IQ: 156

iq_brilliant_child_1

Rođena u Londonu 2007.godine, Alice je postala najmlađa članice Mense u povijesti sa samo dvije godine i četiri mjeseca. Prema njezinim roditeljima, obožavala je brojati na španjolskom i znala je sve glavne gradove svijeta.

9. Heidi Hankins

IQ: 159

iq_brilliant_child_2

U 2012. godini, Heidi je dobila poziv u Mensu s četiri godine. Živi u Winchesteru (Engleska) i jedva čeka početak školovanja, iako to nije garancija da će njezine sposobnosti doći do izražaja u tako ranoj dobi.

8. Wolfgang Amadeus Mozart

IQ: 165

iq_brilliant_child_3

Pretpostavkom i nekim dokazima izračunat je IQ poznatog skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Wolfgang Amadeus Mozart je, prema ocjeni mnogih, jedan od najgenijalnijih skladatelja u povijesti glazbe. Mozart je bio čudo od djeteta, dječak koji je prije poznavao note nego slova i koji je već s tri godine počeo skladati jednostavne pjesmice, a s pet održavati koncerte. Do smrti u 35 godini života, Mozart je skladao jedna od najvećih glazbenih dijela u povijesti.

7. Theodore Kandinsky

IQ: 167

iq_brilliant_child_4

Kandinsky je rođen 1942. godine i sa 16 godina upisuje poznati američki Harvard, a s 25 godina već je profesor matematike na Sveučilištu Berkeley. Nažalost, ovaj matematički genije je na kraju poludio i zbog slanja bombi putem pošte i ubojstva, završava u zatvoru na odsluženju četiri doživotnih kazni.

6. Judit Polgar

IQ: 170

iq_brilliant_child_5

Mađarska šahovska velemajstorica Judit Polgar postaje najmlađi velemajstor u povijesti u dobi od 15 godina i 4 mjeseca, skinuvši tako Bobby Fishera za jedan puni mjesec. Godine 1993. pobijedila bivšeg svjetskog prvaka u šahu Anatolija Karpova, a Gari Kasparova je uspjela pobijediti 2002. godine.

…za ostalu pametnu djecu pritisnite NASTAVAK…

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close