Brzina

SkyRunner – leteći buggy

Tko ne bi poželio automobil kojim se može letjeti? To uskoro neće biti ni najmanji problem jer zahvaljujući ekipi iz tvrtke Gilo Industries, sredinom sljedeće godine dolazi nam SkyRunner. SkyRunner je automobil koji se uz pomoć padobrana za jedrenje u tren oka pretvara iz kopnenog u vozilo kojem terenske prepreke ne postavljaju baš nikakav problem.

Opremljen EcoBoost motorom zapremine jedne litre, ovaj 420 kilograma težak automobil će vas do 100 km/h lansirati već za 4,3 sekunde i neće se zaustavljati sve do 185 km/h. Ima odlične terenske mogućnosti, pa mu tako ni zahtjevniji teren neće predstavljati problem. Ako to nije dovoljno da vam krv prokola žilama, samo prebacite u mod za letenje i sigurni smo da će doći do ubrzanog lučenja adrenalina.

Prilikom leta, SkyRunner koristi najmoderniji padobran za jedrenje koji omogućava stabilan i siguran let, a motor omogućava postizanje maksimalne brzine od 88 km/h. Krstareći brzinom od 55 km/h, maksimalna visina koju Skyrunner postiže je 4500 metara, što će vam tijekom ljepših dana omogućiti prilično lijep pogled. Spremnik zapremine 35 litara, omogućava let do udaljenosti od 320 kilometara prije nego ćete morati ponovo prebaciti u “kopneni” modi i odvesti se do prve benzinske crpke.

skyrunner

Za one koji se pitaju koliko je sve to sigurno, bez straha, jer u slučaju da dođe do kvara na motoru, SkyRunner će nastaviti jedriti, a ako imate problema s padobranom za jedrenje u pripravnosti je i rezervni tako da mjesta strahu nema. Žao nam je jedino zbog toga što su prvi prototipovi ovog vozila imali i suvozačko mjesto, a konačni proizvod dolazi samo s mjestom za vozača. Da bi u svemu ovome uživali, morat ćete izdvojiti popriličnu sumu novaca, pa će vas ovakva vrsta zabave i uživanja koštati gotovo 120.000 dolara.

Tags
Back to top button
Close