BrzinaLifestyle

Saker S-1 ili kako ostvariti “Top Gun” snove

Da li ste ikada sanjali o tome da postanete pilot borbenog zrakoplova? Možda i jeste, možda ste čak i pokušali ali niste uspjeli, no, nema veze, tvrtka Saker Aircraft ima rješenje za vas. Saker S-1 je zrakoplov za civilnu upotrebu inspiriran vojnim zrakoplovima koji će ispuniti vaše “Top gun” fantazije. Rijetki su muškarci koji se nakon izlaska filma o američkim pilotima u elitnoj pilotskoj školi “Top Gun” nisu barem jednom zapitali kako bi u stvarnom životu izgledalo biti “Maverick” i upravljati jednim od ovih moćnih strojeva.

S-1 nije samo izgledom sličan vojnim borbenim zrakoplovima, njegove performanse su također impresivne. Pogonjen s dvije mlazne Williams turbine, S-1 postiže maksimalnih 1207 km/h, a dizajniran je tako da su mu za uzlijetanje i slijetanje potrebne vrlo kratke piste. Maksimalna visina leta iznosi 13.700 metara, a s jednim spremnikom goriva možete prevaliti 2500 kilometara. Ako vam to nije dovoljno, postoji mogućnost ugradnje dva dodatna vanjska spremnika, čime se doseg povećava na 3500 kilometara.

Saker-S1-2

Za one akrobatski raspoložene, koji će pokušati impresionirati svoju suputnicu ili samo vidjeti što sve može Saker S-1, proizvođač tvrdi da će zrakoplov podnijeti pozitivne sile do 7G, te negativne do 3G. To je sasvim dovoljno da jastog kojeg je vaša suputnica pojela u Monte Carlu netom prije povratka kući, “ukrasi” unutrašnjost Sakera S-1 ili u gorem slučaju završi za vašim vratom. Rekli bismo da će ukoliko postanete vlasnik ovog primjerka vaš ljubavni život zasigurno procvjetati, ali ako imate 5 milijuna dolara koliko će vas koštati ovaj zrakoplov, a ljubavni život vam je loš, onda nešto definitivno nije u redu s vama i takva izjava bi bila laž.

Za one koji su zainteresirani da na ovaj način unaprijede svoj osobni transport, sve što trebate je da na web stranici tvrtke Saker Aircraft napravite narudžbu, a mi se javljamo za prvu testnu vožnju.

 

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close