Lifestyle

Najopasniji moto klubovi svijeta

Moto klubovi su najčešće organizacije koje okupljaju zaljubljenike u motocikle, putovanja i dobro druženje s ekipom koja dijeli jednake interese. No postoje i moto klubovi kojima putovanja i druženja nisu jedino čime se bave, neki od njih su prave kriminalne organizacije koje se bave kriminalnim radnjama kao što su pljačke, iznuđivanje, a nerijetko otmice i ubojstva. Kako to otprilike izgleda mogli ste vidjeti na televizijskim ekranima u popularnoj seriji Sons of Anarchy.

Neki od moto klubova koji su većinom osnovani u SAD-u, svakoga dana sve više zabrinjavaju vladine organizacije poput FBI-ja i ATF-a zbog svojih kriminalnih aktivnosti. Zato vam u nastavku teksta donosimo deset najopasnijih moto klubova na svijetu.

Abutre´s MC (Brazil)

abutres

Najveći moto klub u Latinskoj americi koji je osnovan 1989. godine u Sao Paolu, a uskoro je obilježen kao jedan od najopasnijih moto klubova u zemlji. Klub ima podružnice u Americi, Japanu i Španjolskoj. U Americi nose ime Vulture´s, a imaju 178 podružnica koje su podjeljenje u 27 država. Sveukupno, ovaj klub imam preko 6000 članova s podružnicama u svim dijelovima Brazila.

 

Vagos MC (SAD)

vagos

Ovaj klub osnovan je prije 50 godina u San Bernardinu u Kaliforniji. Članovi na svojim jaknama nose zelene našivene oznake na kojima se nalazi Nordijski Bog Loki na motociklu. Prije nekoliko godina, 25 članova ovog moto kluba, kao i neki suradnici bili su pod istragom FBI-ja. Klub ima 25 podružnica, a bave se proizvodnjom i distribucijom amfetamina, ubojstvima, pranjem novaca i oružanim nasiljem. Procjenjuje se da danas klub ima oko 300 članova najvišeg ranga (full-patch članovi), a njihove kriminalne aktivnosti svake godine sve više zabrinjavaju FBI i ATF.

 

Rebels MC (Australia)

rebels-bikie-gang

Sa 2000 članova, ovaj moto klub je najveći u Australiji, a širom države ima 70 podružnica. Članovi kluba upleteni su u prijevoz i proizvodnju droga, iznude, upotrebu oružja, pranje novaca i preprodaju ukradenih stvari. Također ih se povezuje sa serijom ubojstava u stilu egzekucije, od kojih su mete često puta bili njihovi rivali iz ostalih motorističkih bandi.

 

Solo Angeles MC (Meksiko)

solo angeles

Moto klub Solo Angels osnovan je 1960. godine u Tijuani, na granici Meksika i SAD-a. Povezuje ih se sa trgovinom ljudi, ubojstvima, iznudom, prostitucijom i drogama. Imaju bliske veze sa bandom Mara Salvatrucha (MS-13) i Hells Angelsima, što ih čini protivnicima za neke od moto klubova s naše liste. Jednom godišnje podižu svoj rejting vožnjom u dobrotvorne svrhe, kada igračkama daruju siromašnu djecu Tijuane.

 >>> Najpoznatiji filmski motocikli

Sons of Silence MC – Colorado (SAD)

sons of silence

Osnovani su u Coloradu 1966. godine, a FBI ih smatra jednom od top 5 moto bandi u SAD-u. Moto klub ima 30 podružnica u dvanaest američkih država i ubrzano im raste  broj članova u Njemačkoj. Imaju 300 članova najvišeg ranga (Full-patch), a pobornici su nacističke ideologije o bjelačkoj nadmoći. Povezani su s trgovinom drogom, ubojstvima, napadima, zastrašivanjem, iznudama i pranjem novaca. Vode se latinskom izrekom “Donec Mors Non Seperat”, što bi odprilike značilo “smrt nas ne rastavlja”.

…za ostatak teksta pritisnite NASTAVAK…

1 2Sljedeća stranica
Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close