Brzina

Lucra bacila rukavicu Ferrariju u lice

Što se tiče snage, američki automobili nikada nisu kaskali za svojim europskim i japanskim konkurentima. Stvar koja je činila razliku, uvijek je bila upravljivost automobila i prijenos snage na podlogu, što je američku konkurenciju gotovo uvijek stavljalo u bolji položaj. No u 2014. godini pojavljuje se novi izazivač sa zapada. Lucra, mala američka tvrtka iz Los Angelesa, otvoreno baca rukavicu konkurenciji s druge strane velike bare.

Pitate se zašto smo u naslovu spomenuli Ferrari? Pa, iz nekoliko razloga, a jedan od njih je da samo slijepe ili jako slabovidne osobe ne bi zamjetile sličnosti u dizajnu sa posljednjim modelima talijanske konkurencije iz Maranella. Tu je i sama najava američke tvrtke, koja Lucru L148 najavljuje kao “ubojicu Ferrarija”. Ta najava vjerojatno je samo predstava za medije, ali kad bacimo pogled na specifikacije, L148 definitivno ima svoje konje za trku i to čak njih 700.

Svu tu konjicu isporučivat će snažan V8 motor kojeg ćete moći odabrati, a na vama je da izaberete da li vam je draži američki V8 iz tvrtke GM ili više naginjete njemačkom savršenstvu iz tvrtke AMG. Da bi se osigurale brutalne performanse automobila, Lucra se odlučila i na masovnu upotrebu ugljičnih vlakana kako bi svi dijelovi bili čim manje težine i time omogućili vozilu odličan omjer mase i snage.

tl-horizontal_main

Iako smo nestrpljivi i zanima nas da li su najave iz tvrtke Lucra samo puste prijetnje ili se Ferrari mora malo zapitati i ubrzati razvoj novog modela, morati ćemo se strpiti do ljeta iduće godine kada se najavljuju prvi primjerci ovog automobila. Iako još nije najavljena, kako tvrde proizvođači, velika prednost Lucre L148 pred Ferrarijevim modelima biti će povoljnija cijena, ali valja pričekati jer je automobil još u fazi izrade.

Tags
Back to top button
Close