Brzina

“Full Metal Jacket” – Jeep prerada iz tvrtke Starwood

Starwood motors, američka tvrtka koja prerađuje automobile, donosi nam još jednu, rekli bismo ultimativnu macho preradu Jeep Wrangler automobila. Samom pojavom ovaj automobil izgleda kao da pripada na ulice razrušenog grada Hue u filma Stanleya Kubricka s kojim ova prerada dijeli ime. Full Metal Jacket izdanje dići se upotrebom kevlara (ako niste znali koristi se za izradu neprobojnih prsluka) gotovo na svakom djeliću automobila. Kompletno u mat crnoj boji, s povišenim podvozjem i golemim off-road gumama, ovaj automobil izgleda kao da je spreman za postapokaliptično doba.

U odnosu na verziju iz 2011, tu je i novi Pentastar V6 motor, zapremine 3,6 litara, koji je omogućio povećanje snage sa 202 na 285 konskih snaga i povećanje okretnog momenta za desetak posto, što omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,4 sekunde. Iz Starwood motorsa tvrde da je ovaj automobil jednako udoban na autocesti, kao i ukoliko vas put odvede izvan asfaltiranih puteva.

Lista dodataka i prerada u odnosu na originalni Wrangler je podugačka, a ističu se nove opruge i amortizeri, osovine, branici, vitlo… Samo vozilo dolazi sa tvrdim krovom i vratima, ali ih možete skinuti kad poželite i dobit ćete terensko vozilo koje će zasigurno privlačiti poglede bez obzira da li ste pobornik izvancestovnih aktivnosti ili ćete ovo vozilo koristiti samo za odlazak na kavu.

Starwood-Motors-3

Naravno, sve ovo će vas i solidno koštati, jer da bi ste bili “cool” to morate i dobro platiti. Zato ukoliko ste zainteresirani za kupnju Full Metal Jacket izdanja ovog Jeep vozila, morati ćete ruku zavući duboko u čarapu i pronaći 106.000 dolara. No, nije sve tako crno, jer Starwood motor omogućuje nekoliko načina plaćanja, pa se nadamo da ćemo koji primjerak uskoro moći vidjeti i na našim cestama.

U nastavku vam donosimo video isječak u kojem možete vidjeti kako ovo macho vozilo izgleda u njemu najprirodnijem off-road okruženju.

Tags
Back to top button
Close