Sport

Top 10 najbolje plaćenih NHL golmana

5. Ryan Miller: $6,250,000

Ryan_Miller

Golman Buffalo Sabresa bio je najkorisniji igrač reprezentacije SAD na prošlim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru (2010.)., a iste je godine osvojio i Vezina trofej, priznanje za najboljeg golmana američke profesionalne hokej lige.

 4. Cam Ward: $6,600,000

Cam-Ward

Cameron Kenneth Ward igrač Carolina Hurricanesa prvi je rookie golman koji je, nakon Patricka Roya 1986. godine, u prvoj sezoni uspio osvojiti naslov prvaka NHL-a. Ima zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva u hokeju 2007., a 2011. godine branio je na All-Star utakmici.

3. Roberto Luongo: $6,714,000

Luongo-005

Treći najplaćeniji golman ove sezone je Roberto Luongo, igrač Vancouver Canucksa. Njegov aktualni ugovor vrijedan je 64 milijuna američkih dolara (2010.-2022.). Kad nije na ledu često igra golf ili poker, te je poznat po humanitarnom radu. Kao i ostali igrači Vancouvera često posjećuje teško bolesnu djecu u dječjem hospiciju u Vancouveru, a također sponzorira i ložu u Rogers Areni za mlade navijače Canucksa kako bi djeca iz siromašnih obitelji mogla gledati domaće utakmice.

Kada nakon neke NHL utakmice bude izabran kao jedan od tri najbolja igrača (“three stars”) Luongo svoju golmansku palicu daruje nekome iz publike.

2. Jonathan Quick: $7,000,000

jonathan-quick

Jonathan Douglas Quick, igrač Los Angeles Kingsa jedan je od najplaćenijih NHL golmana ove sezone. Ima srebrnu medalju sa Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, svoj prvi Stanley Cup s Kingsima osvojio je 2012. godine. Iste godine primio je priznanje za najkorisnijeg igrača doigravanja (Conn Smythe Trophy). Ugovorom je vezan uz Kingse do 2023. godine.

 1. Pekka Rinne: $7,000,000

RInne

Finski čuvar mreže Nashville Predatorsa ove sezone ima istu plaću kao i Jonathan Quick. Sa svojih 196 cm jedan od najviših golmana lige trenutno odrađuje sedmogodišnji ugovor s Predatorsima (2012.-2019.). Tijekom prošlogodišnjeg lockouta 22 utakmice je bio na golu bjeloruskog Dinama iz Minska koji igra u ruskoj Kontinentalnoj hokej ligi (KHL).

Pekka Rinne – kompilacija najboljih obrana

Ako ste pročitali članak do ovdje onda sigurno ne želite propustiti video s najboljim obranama najbolje plaćenog NHL golmana. Uživajte u sjajnim obranama (agresivni butterfly stil) i odličnoj glazbi u pozadini!

Prethodna stranica 1 2
Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close