Sport

Top 10 najbolje plaćenih NHL golmana

Čovjek na golu vjerojatno je najbitniji kotačić svake hokejaške momčadi. Potvrdit će to sigurno i navijači Medveščaka koji su proteklih godina izgradili poseban odnos s bivšim golmanom kluba Robertom Kristanom, ali i ove sezone, kad Medveščak nastupa u KHL-u, novopridošli golmani – Dekanich i Brust, svojim obranama već osvajaju srca navijača.

U nastavku donosimo popis deset najbolje plaćenih golmana u najjačoj hokej ligi svijeta. Usporedbe radi, spomenimo da i najslabije plaćeni od ove desetorice zarađuje više od čitave Medveščakove momčadi zajedno.

10. Jimmy Howard: $5,500,000

Jimmy-Howard

Rođeni Njujorčanin, punim imenom James Russell Howard III potpisao je ove godine šestogodišnji ugovor s Detroit Red Wingsima. Profesionalnu karijeru je započeo u Grand Rapid Griffinsima, AHL filijali Detroita.

9. Carey Price: $5,750,000

Carey-Price

Carey Price, rođen je u Vancouveru, igra za Montreal Canadiense s kojima je potpisao 6-godišnji ugovor ukupne vrijednosti 39 milijuna dolara.

8. Marc-Andre Fleury: $5,750,000

Marc-Andre-Fleury

Golman Pittsburgh Penguinsa poznat po nadimku “Flower” (cvijet) na svojoj kacigi osim svojih inicijala uvijek nosi simbol cvijeta ljiljana. Godine 2011 igrao je NHL All Star utakmicu.

7. Tuukka Rask: $6,000,000

Tuukka-Rask

Finac Tuukkka Rask s Boston Bruinsima ove je godine potpisao novi ugovor do 2021. godine. Iako su 2006. pravo da s njim potpišu ugovor imali Toronto Maple Leafsi oni to prepuštaju Bruinsima, u zamjenu za Andrewa Raycrofta. Kasnije se ispostavilo da su ovim tradeom mnogo više profitirali Boston Bruinsi.

“It`s Tuukka Time”

6. Kari Lehtonen: $6,250,000

Lehtonen

Karijeru u Sjevernoj Americi započeo je 2002. godine u Atlanta Trashersima, no većinu vremena provodi na golu Chicago Wolvesa, njihovoj AHL filijali. Narednih godina karijeru ovog Finca obilježilo je nekoliko teških ozljeda zbog kojih je dosta izbivao s leda. Prije tri godine prelazi u Dallas Starse, s kojima je ove godine produžio ugovor do 2018., ukupne vrijednosti 29.5 milijuna dolara.

… za 5 najbolje plaćenih NHL golmana kliknite NASTAVAK …

1 2Sljedeća stranica
Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close