Kulturnjak

Najskuplji horor filmovi svih vremena

Kako i kod velikih svjetskih blockbustera, horor filmovi također imaju svoju cijenu koja zna biti iznenađujuće visoka. Cijenu naravno povisuje količina poznatih Hollywodskih faca, ali u ovom slučaju i što bolja kostimografija, količina lažne krvi i umjetnih organa. Budući da se uskoro približava najstrašnija noć u godini, za vas smo pripremili najskuplje horor filmove svih vremena.

10. The Exorcist: The Beginning (2004): $78 milijuna

najskuplji-horori-010

Za razliku od ostalih horora, snimanje Egzorcista planiralo se godinama. Nažalost, planovi su skoro pali u vodu kada je prije početka snimanja umro redatelj John Frankenheimer. Nakon njega, redateljsku palicu je preuzeo Paul Schrader, koji nije zadovoljio ulagače svojom verzijom filma koja nije uključivala krvave scene obavezne za ovu tematiku. Sljedeći koji je pokušao snimiti i uspio snimiti ovaj film je Renny Harlin, koji je morao ponovo snimiti većinu filma pri čemu je stalno dodavao nove likove. Ukupna cijena je zbroj obje verzije što je nažalost stavilo ovaj film na ovu listu.

Važno je spomenuti da je 2005. godine u javnost puštena i Schraderova verzija pod imenom “Dominion: Prethodnik Egzorciste”.

9. The Invasion (2007): $80 milijuna

najskuplji-horori-009

Ovaj jedan od najskupljih horora svih vremena s Nicole Kidman u glavnoj ulozi je trebao izaći 2006. godine, ali je izlazak odgođeni za 2007. godinu. Već u prvom tjednu film je zaradio 6 milijuna dolara, ali nakon toga zanimanje za ovaj film naglo opada i završava sa samo 40 milijuna dolara od prodaje karata.

8. Shutter Island (2010): $80 milijuna

najskuplji-horori-008

Kada ubacite Leonarda DiCapria u film, jedino što preostaje da ga objavite i zaradite hrpu love. U ovom slučaju, uz Leonarda tu je i odlična radnja tako da je “Shutter Island” film koji bi svakako trebali pogledati. Triler s elementima horora je zaradio blizu 300 milijuna dolara tako je potrošeni budžet od 80 milijuna bio i te kako opravdan.

7. The Haunting (1999): $90 milijuna

najskuplji-horori-007

Za remake poznatog horora iz 1963. godine, utrošeno je 90 milijuna dolara (80 milijuna za sam film, 10 milijuna za oglašavanje). Na sreću, barem je pokriven dio za sam film, dok je 10 milijuna utrošenog za oglašavanje nažalost ostalo zapisano kao gubitak.

6. Hannibal (2001): $87 milijuna

najskuplji-horori-006

Kao nastavak poznatog “Kad jaganjci utihnu”, Hannibal je bio predodređen za uspjeh. Najveći trošak snimanja ovog filma otišao je na Anthony Hopkinsa, Juliane Moore i redatelja Ridleya Scotta. Nakon prestanka prikazivanja u kino dvoranama, film je zbrajao dobitke i zaustavio se na brojki od 520 milijuna dolara.

… za ostalih 5 hororaca kliknite NASTAVAK …


1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close