Sport

Najgori transferi Engleske Premier lige

Kako smo svi nogometni znalci, vjerojatno ne postoji nitko među nama tko ne zna da je transfer Boška Balabana jedan od najgorih transfera u povijesti engleske lige. Na sreću po nas, živjeli smo u zabludi jer su engleski novinari sastavili listu najgorih transfera u povijesti njihove prve lige. Prevelikih iznenađenja nema, pa da vidimo koga su engleski znalci nogometnih prilika svrstali među najgore.

Massimo Taibi

najgori-transferi-004

Bilo je to 1998. godine kada je Manchester United platio 4.5 milijuna funti za ovog talijanskog golmana u nadi da će postati novi Schmeichel. Nakon 4 vrlo loše predstave i 5-0 poraza od Chelsea, Taibi je prvo posuđen i već u prvom mogućem trenutku prodan sljedećem sretniku.

Winston Bogarde

najgori-transferi-010

Jedan od najgorih transfera u povijesti londonskog Chelsea je kupnja nizozemskog reprezentativca Winstona Bogardea. Za “samo” 15 milijuna funti dobili su igrača koji je u prvom razgovoru nakon potpisivanja ugovora izjavio da je odradio svoje i da je konačno sretan što ima hrpu love. U četiri sezone odigrao je osam utakmica i svaka predstava bila je gora od one prethodne.

Pascal Cygan

najgori-transferi-003

Arsenalovi navijači sigurno se sjećaju Pascal Cygana i 2 milijuna funti plaćenih francuskom Lillu. Taj dan ostat će zapamćen kao najsretniji dan u povijesti tog francuskog kluba i najtužniji dan Arsenalovih navijača. Dovoljno je reći da su zbog njega izmišljene nove psovke koji se i dan danas koriste po birtijama oko Arsenalovog stadiona.

Jean-Alain Boumsong

najgori-transferi-006

Osam milijuna funti platio je Newcastle za francuskog obrambenog igrača. U Rangersima je još i bio dobar, dok je u engleskom klubu kroz dvije sezone ponudio nešto što se teško može vidjeti i na utakmicama sedme općinske lige regije sjeveroistok u drugom koljenu.

Jose Bosingwa

najgori-transferi-011

Kada je boravio u Chelsea-u, Jose je koliko toliko bio pristojan u dodirima s loptom. U ovoj priči zapravo je nadrapao QPR, koji je debelo platio za ovog portugalskog igrača s kojim si baš i nije previše pomogao. Na kraju ga je Harry Redknapp najurio kada je saznao koliko plaću je dobivao u dogovoru s prijašnjim trenerom, Mark Hughes-om.

Eric Djemba-Djemba

najgori-transferi-002

Šteta što je igrač s tako dobrim imenom završio na ovoj listi, ali njegovo nogometno umijeće nije pratilo njegovu pojavu na terenu. S 4 milijuna funti manje na računu, Aston Villa je tek nakon 47 utakmica primijetila tko je ćorava kokoš njihove ekipe. Baš šteta.

… za ostale najgore transfere kliknite NASTAVAK …

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close