Brzina

Jay Leno isprobao Tumbler

Jay Leno, poznati televizijski voditelj i strastveni kolekcionar automobila i motocikala, u svojoj najnovijoj youtube emisiji Jay Leno´s Garage, provozao je Batmanov Tumbler. Tumbler je automobil kojeg je stvorila ekipa angažirana oko Nolanove trilogije o filmskom heroju koji se bori protiv zločina na ulicama Gothama. Christopher Nolan, režiser posljednje Batmanove trilogije Vitez Tame, zahtjevao je da Batmanovo vozilo bude potpuno funkcionalno. Zahvaljujući Warner Bros studiju, Leno je dobio priliku uvjeriti se kako izgleda unutrašnjost automobila i malo ga provozati ulicama Los Angelesa.

Za potrebe snimanja trilogije Vitez Tame, proizvedeno je sedam ovakvih vozila. Proizvodnja svakog vozila koštala je više od 500.000 dolara. Iako Tumbler u filmu pogoni mlazni motor, u stvarnosti se ipak radi o GM V8 motoru zapremine 5,7 litara koji uz dorade isporučuje 500 konjskih snaga, što mu omogućuje ubrzanje do 100 km/h za manje od 6 sekundi.

U videu koji vam donosimo, možete vidjeti kako izgleda unutrašnjost ovog automobila, čuti nešto o samoj proizvodnji i na kraju vidjeti kako izgleda vožnja Los Angelesom iz Batmanove perspektive. Mi se definitivno ne bismo bunili da nam se jedan ovakav primjerak nađe u garaži.

>>> Najrjeđi automobili današnjice

>>> Top 10 James Bond automobila

Tags
Back to top button
Close