Brzina

DeLorean DMC-EV: Povratak u električnu budućnost

Rijetki se ne sjećaju automobila koji je u filmu Povratak u Budućnost imao jednako zapaženu ulogu kao i Michael J. Fox, glumeći Marty Mcflya. Iako mnogi DMC-12 smatraju jednim od najvećih promašaja u povijesti automobilske industrije, automobil je stekao kultni status nekoliko godina nakon prestanka proizvodnje, kada se pojavio u ulozi vremeplova u popularnoj ZF filmskoj trilogiji Povratak u budućnost.

U stvarnosti, DMC-12 je jedini model automobila tvrtke DeLorean Motor Company koju je osnovao John DeLorean 1975. godine. Proizvodio se 1981-1982. godine za Američko tržište, a proizvedeno je oko 9000 primjeraka prije zaustavljanja proizvodnje.

Gotovo trideset godina kasnije, tvrtka DMC Texas, smještena u Houstonu, najavila je da će ponovo oživjeti DeLorean, ali ovog puta u električnoj verziji. Model DMC-EV razvija 260 konjskih snaga i ima autonomiju od najmanje 160 kilometara, te ubrzava do 100 km/h za 4,9 sekundi. Cijena ove električne verzije iznosi oko 90.000 dolara.

Delorean_CMYK_0102_620x413

DeLorean DMC-EV zasigurno nije najljepši električni automobil koje ćemo uskoro moći vidjeti na cesti, ali smo sigurni da će pronaći svoje poklonike u ljubiteljima ove poznate filmske trilogije. Mi bi smo se vrlo rado provozali ovom kultnom ikonom znanstvene fantastike i zamišljali kako bi izgledalo kad bi bilo dovoljno ubrzati na onih 88 milja, pa da nas DeLorean odvede u neka sretnija i bolja vremena.

Tags
Back to top button
Close