Kulturnjak

Breaking Bad na španjolskom: Upoznajte Waltera Blanca!

Seriju Breaking Bad vjerujemo da i ne treba posebno predstavljati. Prije dva tjedna svjetlo dala ugledala je posljednja epizoda pete sezone, a to je ujedno bio “grand finale” ove izuzetno napete serije. Istina, prva sezona će nekima na momente biti pomalo monotona i dosadna, ali – vjerujte nam – to je samo uvertira u ono što vas čeka idućih sezona, no i te trenutke spašava odlična gluma cijele glumačke postave. Ajde, nećemo se više ponavljati jer smo ovu seriju već uvrstili u 15 serija koje obavezno morate pogledati ove zime.

Kako smo svi u redakciji fanovi serije danas nas je zainteresirala vijest da se u Kolumbiji snima remake serije namijenjen Južnoameričkom tržištu – Metastasis. Glavni “kuhar” zvat će se – ma pogodili ste – Walter Blanco, a ime njegovog problematičnog, ali dragog asistenta Jessea također je hispanizirano – Jose Miguel Rosas. Walterova supruga, Skyler “prekrštena” je u Cielo, što na španjolskom znači nebo.

walter-white-i-walter-blanco

Producenti kažu da će se radnja u 97% stvari poklapati s originalom. Jedna od zanimljivosti je najava da u verziji serije na španjolskom jeziku Walter i Jesse, ups – ispričavamo se – Walter i Jose, neće kuhati meth u legendarnom svjetlo-smeđem kamperu, već će im u Kolumbiji za to služiti oronuli školski autobus. Objašnjenje je jednostavno – u Kolumbiji kamperi baš i nisu nešto popularni.

Metastasis trailer

Znamo da se to neće dogoditi, ali bilo bi zanimljivo gledati i hrvatsku verziju Breaking Bada, a ne da moramo televizor bacati s balkona već nakon prvih par minuta retardacija poput hrvatskih verzija Ugly Betty (Ne daj se, Nina) ili Bračnih voda. Koga bi od naših glumaca voljeli vidjeti u ulogama Waltera, Jessiea, Walterove supruge, Hanka, Gustava, Badgera… i koja bi bila njihova hrvatska imena?

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close