Kulturnjak

15 najkrvavijih horor filmova svih vremena

Krv, grozna čudovišta, još gora ubojstva, poneka scena neshvatljive hrabrosti, zombiji, još više krvi, duhovi, demoni i onda ponovno krv, mnogo krvi. Uspješan horor film mora sadržavati barem dvije stvari iz ovog kratkog popisa, no krvavih scena nikako ne smije nedostajati. U nastavku donosimo popis i video isječke iz 15 najkrvavijih horor filmova ikad snimljenih.

Carrie

Povučena i nesigurna tinejdžerka nema nimalo lagan život. Njezina je majka vjerski fanatik koja živi u uvjerenju da su sve žene grešne te zlostavlja Carry i za najmanju sitnicu. Ni u školi joj nije lako – zbog povučenosti Carrie je česta meta zadirkivanja svojih školskih kolegica, koje je ismijavaju na vrlo brutalan način. No, stvari krenu na bolje kad Carrie otkrije da posjeduje telekinetičke sposobnosti. Od početnog prizora pod tušem u školskoj dvorani, do čuvene završnice pune krvi i vatre na maturalnoj večeri, De Palma majstorski vodi ovaj blistavi film koji je s pravom ušao u horor klasike, a Sissy Spacek slavu je stekla upravo ulogom Carrie.

Brda imaju oči (The Hills Have Eyes)

Neovisno dali mislimo na originalnu verziju iz sedamdesetih ili remake iz 2006. godine ovaj naslov ubrajamo među najjezivije horor filmove ikad snimljene. Spletom nesretnih i nespretnih okolnosti putovanje obitelji Carter u Californiju na izlet, za vrijeme kojeg su trebali izgladiti malo poljuljanu obiteljski atmosferu, pretvara se u najgoru noćnu moru. Nakon manje prometne nezgode i krivog skretanja obitelj će se naći sama usred ničega, barem su tako mislili…

Freddy protiv Jasona (Freddy vs. Jason)

Nakon sedam nastavaka serijala “Strava u Ulici brijestova” i deset nastavaka serijala “Petak 13.” netko se dosjetio u jednom filmu spariti obojicu manijakalnih negativaca – Freddya Kruegera i Jasona Voorheesea. Većina ljubitelja žanra složit će se da je najveći horor sam pokušaj da su ih da ih uopće pokušali ukalupiti u isti film. Međutim, zbog količine krvi, točnije neloših 1100 litara umjetne krvi uvrstili smo ga na listu najkrvavijih horor filmova.

Užas iz dubine (The Descent)

the-descent-blood-pool

Tri prijateljice kreću na speleološku ekspediciju, koja krene po zlu kad se na izlaz uruši kamenje, a one imaju hrane samo za nekoliko dana. No, kao da ni to nije dovoljno, cure se suočavaju s još jednom prijetnjom- bićem koje jednako voli mrak i krv. Razlog zbog kojeg smo ovaj film uvrstili je, inače prava poslastica za ljubitelje horora punih krvi, scena u kojoj Sara pada u podzemno jezerce puno krvi.

Isijavanje (The Shining)

Ovo Kubrickovo remek-djelo, snimljenom po istoimenom romanu Stephena Kinga, izaziva jezu i nakon što odgledate završnu špicu.  Pisac u stvaralačkoj krizi, kojeg glumi Jack Nicholson, i njegova obitelj dobivaju sezonski posao pazikuće u ukletom, osamljenom hotelu Overlook u planinama Colorada. Najkrvavija scena u filmu je otvaranje dizala punog krvi i slijevanje bujice krvi niz hodnik.

1 2 3Sljedeća stranica
Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close