Kulturnjak

10 najskupljih filmskih promašaja

Ogroman budžet, velika imena i odlična priča nekad nisu dovoljni da film postane hit i pohara kino dvorane. Ako i uspiju napuniti kina, često ti filmovi ne dostignu potrebnu zaradu kako bi postali isplativi njegovim tvorcima. Što je sljedeće? Onda dospijete na našu listu najskupljih filmskih promašaja i nadate se da će netko podbaciti više od vas.

10. Cutthroat Island

Gubitak = $88 milijuna

najveći-filmski-promasaji-002

S Geenom Davis u glavnoj ulozi, ovaj kvazi gusarski film dugo je držao titulu najskupljeg promašaja i čak je dospio u Guinnessovu knjigu s tim slavnim brojkama. Film je išao par puta na našoj televiziji tako da ste imali priliku pogledati ovo remek djelo.

9. Green Lantern

Gubitak = $90 milijuna

najveći-filmski-promasaji-003

Nažalost (ili na sreću) nismo pogledali film o još jednom superjunaku koji kao zaštitni znak nosi zeleni fenjer (svjetiljku). Ryan Reynlods , Blake Livly, Tim Robbins i Geoffrey Rush nisu bili dovoljni da spase ovaj film i dovedu ga barem u zeleno što se tiče zarade.

8. Alamo 

Gubitak = $94 milijuna

najveći-filmski-promasaji-007

Priznajte, malo vas je stisnulo oko srca kada ste vidjeli ovaj naslov, ali budite bez brige, ovo nije verzija iz 1960. godine u kojoj John Wayne razbija nepreglednu meksičku vojsku. Ova nama nepoznata verzija je iz 2004. godine u kojoj glume Dennis Quaid i Billy Bob Thorton, zapravo je remake. Remake koji je potpuno podbacio i vrlo je brzo skinuti s filmskih platna. Na sreću, niti DVD i Blue-ray izdanje nisu doživjeli veći uspjeh.

7. Avanture Pluto Nasha

Gubitak = $96 milijuna

najveći-filmski-promasaji-010

Zamislite, Eddie Murphy ima film koji je vrlo loše prošao kod gledatelja. Naravno, šalimo se, budući da nama inače dragi glumac iza sebe ima nekoliko vrlo loših odabira, dok je Avanture Pluto Nasha njegovo najgore ostvarenje. Radnja filma? Eddie, Mars, detektiv, roboti, dosadno, negledljivo, loše. Tu ćemo stati i radije vam preporučiti gledanje kroz prozor od nekih devedeset minuta.

>>> Top 10 Macho filmova 90-ih

6. Stealth

Gubitak = $96 milijuna

najveći-filmski-promasaji-005

Nakon uspjeha “Brzih i žestokih” i “xXx”, redatelj Rob Cohen okušao se u znanstveno fantastičnim vodama s pametnim letjelicama, i pogriješio. Glumačka ekipa je bila čak i pristojna (Jessica Biel, Jamie Foxx, Josh Lucas), ali ni oni nisu mogli izvući ovaj film iz neizbježnog ponora.

… za ostale promašaje kliknite NASTAVAK …

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close