Lifestyle

10 najsigurnijih zatvora na svijetu

Kuda se šalju najgori zločinci poput kraljeva droge, serijskih ubojica, silovatelja ili pedofila? Šalju se u zatvore s maksimalnim osiguranjem kako ne bi pobjegli i ponovili zločin. Takvi zatvori su vrlo često nemilosrdni prema ljudima koji borave u njima, ali svakome po zaslugama pa tako samo najgori završe u njima. Donosimo vam 10 najsigurnijih zatvora na svijetu iz kojih ne bi ni David Copperfield mogao samo tako nestati.

10. Qincheng zatvor, Kina

qincheng-prison

Zatvor Qincheng je najsigurnija ustanova ove vrste u Kini. Također, to je zatvor s najvišim promatračkim tornjevima na svijetu. Više od 5,000 policajca svakodnevno osigurava ovo mjesto koje se nalazi na 2,800 metara nadmorske visine. Zato ako zatvorenici i uspiju pobjeći iz zatvora čeka ih kotlina koja je jedini izlaz, i naravno – pod stalnim je nadzorom. Nedavno je cijeli zatvor moderniziran dodavanjem najsuvremenijih kamera i tehničke opreme.

9. Tadmor vojni zatvor, Sirija

Tadmor

Kako pobjeći iz zatvora koji nema tipična ulazna vrata? Odgovor je nikako budući da se u Tadmor ulazi pomoću podzemnog tunela, naravno puzajući. Cijelim tunelom su postavljene laserske zrake koje reagiraju na bilo koji nenajavljeni ulazak ili izlazak. Jednom unutra, zatvorenici su vezani debelim lancima. Uvjeti unutar zatvora su nehumani, sa svakodnevnim batinama koristeći čelične šipke. Smrtne kazne se rješavaju unutar zatvora, ali najžalosnije je što se unutar zatvora također nalaze i protivnici trenutne sirijske vlade, vrlo često nedužni ljudi.

8. Kamp Delta, SAD

guantamnamo1

Kamp Delta se nalazi na Kubi, u poznatom Guantanamo Bay-u i u vlasništvu je SAD-a. Svoju planetarnu popularnost ovaj zatvor dobio je kada se saznalo da su njemu nalaze i muče teroristi, najčešće pripadnici Al-Qaede. Iako je trenutno zatvoren, mučenje i ponižavanje tamo su bile normalne pojave. Do 12 čuvara po zatvoreniku nije išlo u korist protuameričkim zatvorenicima koji ako su i uspjeli nekako pobjeći bi ušetali ravno u američku bazu s jedne strane ili na vrlo dobro utvrđenu kubansku granicu s druge strane.

7. Fuchu zatvor, Japan

621fuchu

Fuchu je najveći zatvor u Japanu. Kao i sve u toj državi, opremljen je najsuvremenijom opremom koja reagira na svaki pokret zatvorenika. Poznavajući Japance, zatvorenicima jedino preostaje po cijele dane sjediti i brojati dane do kraja izvršenja kazne.

6. Arthur Road, Indija

Jail

Ovaj zatvor nalazi se u gradu Mumbaiju. Ćelije su izgrađene nakon pomnih promatranja tako da do sada niti jedan zatvorenik nije uspio pobjeći iz ovog zdanja. Sama građevina je izgrađena tako da može izdržati najveće bombaške napade tako da je već u početku sama pomisao na taj način bijega uzaludna.

… za ostalih 5 zatvora kliknite NASTAVAK …

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close