Brzina

Top 10 automobila agenta “007”

Serijal filmova o Britanskom tajnom agentu “007” jedan je od najdužih filmskih serijala u povijesti sedme umjetnosti. Sve što James Bond dotakne, odmah pretvori u zlato. Svjetske kompanije se nadmeću tko će dati više novaca kako bi se baš njihov proizvod našao u novom nastavku serijala o najpoznatijem Britanskom agentu, ali ništa ne ostaje u sjećanju kao automobili kojima se koristi James Bond. Kroz godine ih je bilo mnogo, a mi vam u nastavku teksta donosimo izbor najboljih Bond automobila ikada.

Aston Martin DB5

article-bond-car-goldfinger-1112

Aston Martin DB5 je klasični Bond automobil i iako je Bond vozio nekoliko Aston Martin automobila tijekom svoje duge špijunske karijere, srebrni Aston Martin iz filma Goldfinger nam je ostao najviše u sjećanju. DB5 je začetnik Bond automobila kakve danas poznajemo. To je prva prerada MI6 agencije sa staklima otpornim na metke, rotirajućim tablicama, strojnicama i sjedalom za izbacivanje suvozača. Zbog pojavljivanja u filmu Goldfinger, za Aston Martin DB5 se često govorilo da je najpoznatiji automobil na svijetu. U 2010. godini, DB5 koji se pojavljivao u filmu Goldfinger, prodan je na dražbi za 4,6 milijuna dolara. Korišten je i na snimanju najnovijeg nastavka Skyfall, što je publika prihvatila s oduševljenjem.

BMW Z8

1999-bmw-z8-roadster-photo-235418-s-1280x782-photo-457519-s-original

Pojavljuje se filmu The World is Not Enough s Pierce Brosnanom u Bond ulozi. Automobil u filmu opremljen je titanskim oklopom, projektilima zemlja-zrak s kojima se upravlja na volanu automobila, te daljinskim upravljanjem pomoću ključa vozila. Sam automobil na žalost ne završava dobro, jer u jednoj sceni završava prepolovljen.

Aston Martin V8 Vantage Volante

tldastonmartinvantage4b

V8 Vantage Volante i dok stoji izgleda opako, ali to nije bilo dovoljno, pa od ekipe iz Bondove MI6 agencije dobiva još jedan tretman za agresivniji izgled. U filmu The Living Daylights, James Bond (Timothy Dalton) ima na raspolaganju rakete za dodatni potisak, lasere na poklopcima felgi i par skija. Sav obojan u crno, Aston Martin Volante bio je i ostao najopakija zvijer na skijama u filmskoj povijesti.

Sunbeam Alpine Series II

4518126563

Iako zbog nedostatka dodataka, Sunbeam Alpine nije poznat kao neki noviji Bond automobili, ovaj automobil je bitan zato što je prvi Bondov automobil ikada. Alpine Series II iz filma Dr. No imao je motor koji je razvijao 80 konjskih snaga i ubrzanje od 13, 6 sekundi do 100 km/h, što ga čini prilično lako zaboravljivim Bond vozilom.

BMW 750iL

BMW750Li_1013436i

BMW je pružio odličnu podlogu za Bond automobil u filmu Tomorrow Never Dies. Naravno, to nije bilo dovoljno, pa je Q od njega napravio pravo Bond vozilo. Opremljen je sigurnosnim sistemom sa suzavcem i električnim šokovima za one koji pokušaju provaliti u vozilo. To naravno nije sve, ima i sef koji se otključava na otisak prsta, može biti daljinski upravljan pomoću Bondovog Sony-Ericsson mobilnog telefona, a također ima i rakete sakrivene u krovnom otvoru automobila.

… za ostatak teksta pritisnite NASTAVAK …

1 2Sljedeća stranica
Tags
Back to top button
Close