Birtija

Poslovi za koje se nadamo da ih nikada nećemo raditi

Većina nas misli da je posao koji obavljamo najgori na svijetu zbog ludog šefa ili tračerske ekipe oko vas, ali vjerujte nam postoji ekipa koja bi vrlo rado mijenjala svoj posao za vaš. Ok, možda i ne bi, ali s naše perspektive ovi poslovni nam nisu na vrhu ljestvice kada bismo morali birati sljedeće zanimanje.

Sakupljač slonove sperme


I to postoji. Osoba koja čeka slonovu napaljenost da prikupi spermu. Vrlo lijepa priča za ispričati unucima.

Čistač pokretnih wc-a

pokretni-wc

Svi znamo za poznati “toi-toi” i bar jednom nas je sila natjerala da se zaključamo u plastičnu telefonsku govornicu s “mirišljavom” plavom tekućinom i nadamo se da nas hrpa lokalnih šaljviđija neće prevrnuti naglavačke. Nakon što se wc napuni, ekipa ga mora isprazniti. Zato nemojte im otežavati i gađati sve osim plave rupe u sredini govornice.

Kupaonsko osoblje

osoblje-kupaonsko

Ovaj posao je tu iz jednog jedinog razloga. Nije problem čistiti wc, nije problem staviti novu rolu wc papira, a stvarno nije ni problem naplatiti nekom pišanje. Najveći problem je pogledati nekoga u oči nakon što si čuo cijelu mozartovu sonatu u G-duru i osjetio smrad dostojan godišnje konferencije tvorova.

Preparator pregaženih životinja


Jedina epizoda dokumentarne serije “Prljavi poslovi” s Discovery Channela koja je bila zabranjena radi se o čovjeku koji preparira pregažene životinje. Vjerojatno su imali razlog preskočiti ovu epizodu.

Čistač kanalizacija

kanalizacija

Sjetite se samo pogleda kada ste u wc-u ostavili primjerak dostojan ulaska u udžbenik novo otkrivenih  životinjskih vrsta  U malo siromašnijim državama (da, postoji države siromašnije od naše) postoje radnici kojima je posao čišćenje kanalizacija koje su čudom postale začepljene  nakon vašeg boravka u obližnjem hotelu. Ne zaboravite i drugu stvar, SMRAD!

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close