Brzina

Posljednji pozdrav VW HIPPIE Transporteru

Djeco cvijeća tugujte! Najpoznatiji auto kamper, transporter, nazovite ga kako želite, ikona “Hippie” generacije, VW Transporter T2 ide u mirovinu nakon više od 60 godina proizvodnje.

[pullquote_left]
Krasio je naslovnice albuma Beach Boysa i Boba Dylana, mnogim surferima koristio kao idealno ljetno vozilo i Steveu Jobsu omogućio kupnju prve matične ploče za prvi Apple kompjuter svima će nam faliti.
[/pullquote_left]

Brazil je zadnje mjesto na svijetu koje još danas proizvodi ovaj prekrasan kombi, veselja, slobode i pomirenja. Proizvedeno je više od 10 milijuna vozila od čega čak 1.5 milja u Brazilu, jedinoj zemlji na svijetu čije je sigurnosne standarde ovaj simpatičan kombi zadovoljavao, do sad. Nova pravila na prometnicama Brazila koja će se početi primjenjivati s početkom sljedeće godine u Brazilu nalažu da svako vozilo obavezno mora imati zračne jastuke i ABS, što nažalost VW T2 kombi nema.

Obzirom na to da nas do kraja godine dijeli samo par mjeseci, VW se potrudio i osmislio zadnju kolekcionarsku liniju T2 transportera koja će biti proizvedena u samo 600 primjeraka. Ljubitelji ove ikone poput golog kuhara Jamie Olivera, i vozača Formule 1 Jenson Buttona još neko vrijeme ne moraju se brinuti da će T2 nestati s prometnica.

Posljednji pozdrav VW HIPPIE Transporteru - mala

Volkswagen je poznat po odličnoj izradi što dokazuje da se još i danas primjerci ovog simbola pop kulture proizvedeni još u šezdesetim godinama mogu dobro očuvani kupiti na eBayu.

>>> 10 najtraženijih Macho  “mišićavih” pila

Pogledajte video i provozajte se u najsimpatičnijem kombiju našeg doba, hippie mobilu koji će nam svima nedostajati.

>>> 10 najpoznatijih filmskih motocikala

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close