Lifestyle

Kako biti najbolji tata na svijetu

Biti roditelj jedan je od najtežih poslova na svijetu. Nismo sigurni da postoji formula koja će vam pomoći da s vašim djetetom imate odnos pun ljubavi i razumijevanja koji će vas ispuniti kao roditelja. Svaki klinac je poseban na svoj način i zahtjeva drugačiji odgoj kako bi odrastao u sretnu i zadovoljnu osobu. Donosimo vam univerzalna pravila koja će vam pomoći da budete super tata, da se odlično zabavljate sa svojim klincima te da ih dobro i odgojite.

1. Provodite vrijeme s njima. Nije važno da li gledate televiziju, igrate se na plejki ili se vozite na biciklu. Glavno je da ste zajedno i da se družite.

2. Budite dobri prema njima. Kad ste strpljivi i kad na djetetove pogreške ne reagirate deranjem već mu pokušate mirno objasniti gdje je prešlo granicu, vaše dijete će znati da je voljeno i vaš savjet prije prihvatiti.

3. Čitajte. Rano mu usadite ljubav prema knjizi i cijenite te trenutke bliskosti. Oslobodite mu maštu i gledajte ga kako raste i uči samostalno. Na kraju, učenje je proces s kojim će se sam nositi.

4. Kontrolirajte svoj bijes i omogućite mu da nauči kako da kontrolira svoje eksplozije nezadovoljstva na vašim primjerima.

5. Pokazujte empatiju. Objasnite mu kako mora paziti kako se odnosi prema drugim ljudima jer i oni imaju osjećaje na koje on može utjecati.

6. Hvalite dobro ponašanje. Potaknuti dobro ponašanje jedno je od najtežih ali i najvažnijih uloga roditelja u odrastanju jednog djeteta. Svaki put kad ide na vrijeme spavati, ugasi svjetlo, pospremi igračke ili sobu, obratite mu pozornost kako je bio dobar i pohvalite. Ponašanje koje se hvali će po ponavljati i postati dobra navika.

7. Ponašajte se prema drugim ljudima s poštovanjem i pokazujte ljubav prema drugima kako bi vaše dijete naučilo voljeti druge osobe u vašem životu.

8. Branite ih. Uloga tate je da bude zaštitnik te da se brine za sigurnost cijele obitelji. Pazite da vam je dom siguran za vašu djecu, da se za vrijeme igre ne ozlijede te da paze da se drugi ne ozlijede. Također, pazite na financijsku sigurnost i osigurajte svoj dom.

9. Stavite njihove interese na prvo mjesto. Da li su vam važniji izlasci, pušenje i alkoholiziranje ili vaše dijete? Budite sigurni da će vaše dijete vaše ponašanje kopirati u bliskoj budućnosti.

>>> Kako biti najbolji dečko na svijetu?

10. Igrajte se. Bavite se sportom, igrajte se skrivača, igrajte društvene igre poput monopola ili rizika, Tražite blago, igrajte se s Transformersima ili bilo kojim drugim aktualnim figuricama. naučite ih kako da budu sretni i fer igrači.

11. Naučite ih da cijene i razumiju novac. Pokušajte im objasniti kad dođu u primjerenu dob da ne mogu imati sve što žele, već da za neke stvari moraju štedjeti. Kasnije, kad ga zarade na razne načine, objasnite im na koje važne stvari ga trebaju potrošiti i trudite se ne razmaziti ih, kasnije u životu će vam se to odbiti o glavu.

12. Budite dobri prema sebi. Radite stvari koje vas vesele i zadržite navike koje vas usrećuju. Djeca trebaju sretnog i zadovoljnog oca da ih odgaja, a ne nekog tko s njima provodi vrijeme jer mora.

13. Puno razgovarajte. Sva djeca su radoznala i postavljaju previše pitanja. Važno je da im objasnite stvari koje ih zanimaju i omogućite da razvijaju svoju maštu. Slobodno koristite duže riječi, ne morate im sve pojednostaviti.

14. Izazovite ih. Djeca se često vole natjecati sa svojim roditeljima. Trčanje do auta, hrvanje na kutnoj garnituri, košarka u dvorištu ili nogač na travi aktivnosti su koje vašem djetetu razvijaju ljubav za sportom, nadmetanjem i općenito motoriku. Puštajte ih da vas pobjeđuju u početku no polako im to otežavajte.

15. Dopustite im da vam pomognu u svakodnevnim poslovima. Ako po kući imate posla poput farbanja ograde, lakiranja starih stolova ili sličnih stvari, slobodno im dopustite da vam pomognu te ih kasnije pohvalite za trud. Razni poslovi oko čišćenja i održavanja kuće savršena su aktivnost za druženje i učenje.

16. Vodite ih na izlete. Provodite što više vremena u prirodi. Idući put kad planirate na more, krenite u kamp. Planinarite. Pokažite im kako je priroda njihov dom i ne brinite se da su premladi, iznenaditi će vas njihova snalažljivost.

17. Postavite realna očekivanja. Vjerojatno smatrate da je vaše dijete najljepše i najpametnije na svijetu, no pazite da mu ne postavite previsoke ciljeve kako se kasnije u životu ne bi razočaralo radi vaših kompleksa iz djetinjstva i raznih ideja te hirova. Ne moraju svi biti doktori, dopustite im da u svom životu rade ono što ih najviše veseli.

18. Naučite ih da sviraju bar jedan muzički instrument. Razvoj sluha i fine motorike vrlo je važan za kreativnost i socijalnu interakciju vašeg djeteta. Ako vi ne svirate ni jedan instrument, krenite na privatne satove s vašim klincima i pretvorite to u zajedničku aktivnost koja će vas sve veseliti. Oprez! Nemojte odustati jer će brže od vas naučiti svirati!

19. Naučite ih disciplini, higijeni te urednosti. Ako se potrudite dok su mali, puno će te manje živaca izgubiti kad su stariji na usisavanje, pranje zubi, kose, pospremanje radnog stola i igračaka. Naučite ih kako da se brinu za svoje stvari i kako da osmisle sami svoja pravila kojih se moraju držati. Vrijeme za igru mora postojati, ali učenje i ostale obaveze oko kuće su ipak na prvom mjestu.

20. Priznajte kad ste u krivu. Ne morate biti savršeni da bi bili dobar uzor i dobar otac. Zapravo je bolje kad griješite, jer će vaši klinci znati da nitko nije savršen i da svi čine pogreške. Kad pogriješite, obavezno se ispričajte i dozvolite svom djetetu da vas ukori ili utješi.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close