Tech

Izašli FIFA 14 i PES 2014 demo!

Konami i EA Sports, zasigurno najveći rivali u povijesti računalnih igara, i ove jeseni nastavljaju svoju borbu. Ovog tjedna objavljene su demo inačice nove FIFA-a i Pro Evolution Soccera. Kao i proteklih godina deveti mjesec doba je kada ljubitelji nogometnih simulacija imaju prvu priliku da odluče koju igru kupiti kada stignu u trgovine.

FIFA 14 nudi nešto brži nogomet i više je pažnje posvećeno spektaklu nogometne igre, driblinzi te fizika igrača i lopte je poboljšana, a mnogo je pažnje posvećeno individualnim vještinama igrača.

Pro Evolution Soccer 2014 nešto je sporija igra, a čini nam se da je time i bliže pravom nogometu kojeg smo navikli gledati na malim ekranima. Dodavanja su realnija, lopta se više odbija, a za gol šansu se stvarno trebate potruditi.

Što se grafike tiče, na prvu nam se čini da je grafika u FIFA-i nešto bolja, no nema nikakvih spektakularnih razlika u odnosu na, usudit ćemo se reći, posljednjih par nastavaka oba serijala. Zato s nestrpljenjem iščekujemo izlazak FIFA-e za nove Playstation 4 i Xbox konzole, ali isto tako i žalimo što Konami nije najavio izlazak Pro Evolution Soccera za konzole najnovije generacije. No, možda je i tako bolje jer smo sigurni da će novi Konamijev Fox engine zapravo u punom sjaju zasjati iduće godine na novim konzolama te time  “preobratiti” još pokojeg okorjelog zagovornika Fifa serijala.

FIFA 14 demo nudi osam klubova s kojima možete igrati (Barcelona, AC Milan, Manchester City, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Boca Juniors i New York Red Bulls), dok je Konami ekipa bila nešto širih ruku pa u PES 2014 demu možete upravljati s ukupno 11 klubova i reprezentacija (Bayern, Santos, Manchester United, Engleska, Njemačka, Italija i Španjolska).

Presuda? 

Konačnu odluku svakako nećemo donositi nakon svega par dana igranja demo verzija Pro Evolutiona i Fife, već tek nakon što odigramo pune verzije najnovijih nastavaka ovih legendarnih serijala. Posebno nas zanima online mod igranja protiv stvarnih protivnika.

Ipak vam možemo priznati da je Macho.hr ekipa posljednjih dana više vremena provela igrajući Pro Evolution Soccer 2014, te ako bi nas sada upitali tko je ove godine dobio bitku, prstom bi pokazali na programersku ekipu iz Konamija. Sada nam samo preostaje pričekati manje od dva tjedna kada će obje igre biti u našoj kolekciji. Datumi izlaska;

  • PES 2014 – 20. rujan 2013.
  • FIFA 04 – 27. rujan 2013.

Fifa 14  trailer

PES 2014 trailer

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close