Birtija

GTA V ruši rekorde u prodaji!

Grand Theft Auto V, kontroverzna video igra prepuna nasilja, ubojstava i kriminala, ruši sve rekorde u prodaji računalnih igara do sada. Prije nego što je izašla analitičari su predviđali da bi igra u prvih mjesec dana mogla zaraditi čak milijardu dolara.

No, već prvih par sati prvoga dana prodaje –  17. rujna – bilo je jasno da su predviđanja bila preskromna. Naime, igra je samo u prvih 24 sata zaradila 800 milijuna američkih dolara, a u samo tri dana zaradila je milijardu dolara. To je više od bilo koje računalne igre, ali i filma, ikada! Prvoga dana prodano je oko 13 milijuna primjeraka, dok je prethodnom nastavku za taj uspjeh trebala čitava godina.

Spomenimo da je ekipa iz Rockstar Gamesa GTA V izbacila pet godina nakon zadnjeg nastavka serijala, a ukupan budžet utrošen na izradu igre iznosio je otprilike 250 milijuna američkih dolara. Predviđanja su da će ukupno biti prodano preko 20 milijuna primjeraka, a taj broj će donijeti zaradu od otprilike 3 milijarde dolara.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close