Birtija

10 najzaraznijih iPhone igara

Anno domini 2007. Apple je predstavio iPhone, smartphone koji je promijenio živote milijuna ljudi širom planete. Čak i najveći macho muškarci dan ne započinju više češkanjem jaja već se prvo hvataju ovog malog čuda tehnike.

Pored svih silnih mogućnosti koje iPhone pruža u ovom čemu se članku posvetiti najzaraznijim igrama dostupnim na iStore-u.

10. 4 Pics 1 Word

4pics-1word

4 Pics 1 Word je besplatna mozgalica, nalik na popularna Vješala, u kojoj se pogađa jedna riječ na temelju četiri slike. Na svakom nivou vaš je zadatak da pogodite riječi na koje se odnose četiri slike. Nakon nedavne nadogradnje u igru su ubačeni pomalo dosadni oglasi kojih se možete riješiti za sitnu lovu.

>>> Najprodavanijih društvene igare svih vremena

9. Dots

dots

Ako smo za igru iznad rekli da je inspirirana Vješalima onda za ovu možemo reći da je evoluirala iz dobro nam znanog Tetrisa samo što ovdje ne okrećete kvadratičaste oblike već spajate točkice istih boja, a kako ih spajate tako one nestaju i nastaju nove – i tako u nedogled. Igra je u samo tjedan dana preuzeta milijun puta, a već krajem idućeg tjedna taj se broj udvostručio.

8. Song Pop

songpop

Song Pop je isključivo multiplayer online igra prepoznavanja pjesama, unutar raznih muzičkih žanrova, koju možete igrati protiv svojih prijatelja s Facebooka ili nasumičnim protivnicima. Tijekom 2012. godine igru je preuzelo 60 milijuna ljudi. Zanimljivo je da se i Mark Zuckerberg navukao na ovu igru.

7. Plague Inc.

plague-inc

Krajnji cilj ove mješavine strategije i simulacije vrlo je okrutan – uništiti čovječanstvo smrtonosnim virusom. No, kada u glavi prevaziđete sve moralne dvojbe i konačno zaigrate Plage Inc. shvatit ćete koliko je igra zarazna. U početku odabirete osnovne karakteristike vašeg virusa koji dalje mutirate sve dok ne ubijete i posljednjeg pripadnika ljudske vrste. Iako se možda na prvi pogled taj cilj čini lako ostvarivim to baš i nije tako.

6. Minecraft

minecraft

Minecraft i nije tako nova igra, ali je njena iOS verzija objavljena je u studenom 2011. godine. Cijena igre je $7, mizerija za iskustvo koje vam nudi – reči će zagriženi minecrafteri. Cilj je isti kao i u originalnoj verziji, a to je graditi svjetove i obračunavati se s hrpom zombija, kostura, svinja, krava i još hrpe stvorenja zlih nakana.

5. The Room

the-room

The Room je mozgalica izdana u rujnu prošle godine. Vaš je zadatak otvoriti niz neobičnih kutija koje su zaštićene još neobičnijim bravama. Dok nekima zvuči dosadno drugima je pravi izazov.

4. Angry Birds

angry-birds

Ekipa iz Rovio Entertainmenta ubrzo nakon izdavanja igre krajem 2009. godine shvatila je da su isprogramirali zlatnu koku. S preko 1,7 milijardi preuzimanja na svim platformama igra Angry Birds jedna je od najuspješnijih mobilnih aplikacija ikada. Cilj ljutih ptica, uništiti sve zelene svinjice, koliko god jednostavan bio zarazan je do boli. Do sada je izdano i više nastavaka; Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio, Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars…

3. Temple Run

temple-run

Kad je u pitanju Temple Run sigurne su dvije stvari; ludo ćete se zabaviti, a još više natrčati. U ovoj igri jednostavno ne prestajete trčati i izbjegavati razne prepreke, a kako i ne bi kad ste ukrali vrijedan artefakt.

2. Plants vs. Zombies

plants-vs-zombies-garden-warfare

Osim po tome što se od nje nećete odvajati tjednima ili mjesecima, ovu igru pamtit ćemo po odličnom soundtracku. Kao što i naziv sugerira cilj igre sadnjom raznih biljaka i gljiva obraniti vaš dom od najezde dosadnih zombija.

1. Candy Crush Saga

candy-crush-saga

Treba li uopće opisivati igru Candy Crush Saga? Spomenimo samo da Candy Crush Saga ima gotovo sedam milijuna aktivnih igrača te se procjenjuje da svojim autorima donosi 633.000 američkih dolara svakog dana!

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close