Hedonizam

10 Najskupljih muških parfema

Mirisati dobro prioritet je svakom normalnom muškarcu, no ima i onih koji su spremni potrošiti pozamašnu količinu novca kako bi upravo oni mirisali najbolje. U nastavku donosimo deset najskupljih muških parfema:

10. Borneo 1834 – Serge Lutens ($135)

borneo-1834-serge-luten

Iako je u početku reklamiran kao parfem koji jednako dobro odgovara i muškarcima i ženama danas se Borneo 1834 smatra jednim od najboljih mirisa za muškarce. Topao i pikantan štih dobiven je kombinacijom kardamoma, pačuli, cvijeta francuskog labdanuma, kakaa, bijelog cvijeća i galbanuma. No, svoju tajnu ovaj parfem može zahvaliti savršenom prožimanju dvije komponente – pačulija i kakaa.

9. Eau de Vert Eau de Parfum Spray – Miller Harris ($142)

eau-de-vert-eu-de-parfume-spray

Eau de Vert je uzbudljiv, i također, uniseks miris koji otvara citrusnim notama koje kasnije odaju nešto zreliji karakter zahvaljujući mažuranu i geraniji. Njegova izuzetna svježina jednako odgovara i muškarcima i ženama, ali je zbog svog oštrog mirisa više prikladan muškarcima. Što se miris više razvija to se sve jače prevladava slatki mošus.

8. L’eau – Serge Lutens ($150)

l-eau-serge-lutens

Miris ovog parfema podsjeća na svježe ispeglane plahte ili sapun tek izvađen iz kutije – jednostavno odaje dojam svježine i čistoće. Mogu se zamijetiti naznake citrusa pomiješane s mirisima cvjetova magnolije, đurđice i ruže. Kad je u pitanju jednostavnost, svježina i čistoća – ako cijena nije problem – ovaj parfem je pravi izbor.

7. Straight to Heaven – Kilian ($225)

straight-to-heaven-kilian

Svoju popularnost među muškarcima ovaj parfem može zahvaliti prevladavajućem mirisu ruma. Uistinu, rum je bio inspiracija za izradu ovog parfema. Ovaj miris, poznat po dugom trajanju, u misli kao da priziva toplinu tropa. Osjeća se drvenast i pikantan štih pomiješan s malo mošusa, jasmina, pačulija, vanilije, muškatnog oraščića – i naravno, rumom!

6. 1872 – Clive Christian ($310)

clive-christian

Najpoznatiji brand luksuznih parfema, a 1872 jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda odaje jak miris citrusa koji traje satima.

5. C perfume – Clive Christian ($375)

clive-christian-c

Clive Christian C izvorno je bio ženski parfem, ali je britanska parfumerija odlučila i muškarcima dati šansu da svojom pojavom također ostavljaju dojam savršene svježine. Ženska i muška verzija parfema danas se razlikuju, kod ženskog – više je naglašen miris limuna, jasmina, ruže i jantara, a kažu da se oba parfema savršeno nadopunjuju.

4. Ambre Topkapi ($610)

ambre-topkapi

Ambre Topkapi jedna je od najskupljih kolonjskih voda za muškarce. Iz prva vrlo intenzivan, no s vremenom ostavlja svjež i drvenast miris. Autor parfema, Pierre Burrdon, odlučio je u ovaj proizvod umiješati snažne začine poput bergamota, kardamoma, cimeta, đumbira i muškatnog oraščića s grejpom, ananasom i lavandom.

3. Eau D’Hadrien – Annick Goutal ($1,500)

annick-goutal-eau-dhadrien

Inspiracija za Eau D’Hadrien bila je Toskana, stoga ne čudi da parfem podsjeća na miris svježeg voća na vrućem toskanskom suncu. Posebno se zamjećuju naznake mirisa čempresa i agruma.

2. Caron’s Poivre ($2,000)

poivre-caron

Prvi put predstavljen pedesetih godina prošlog stoljeća kao uniseks miris, no isto toliko vremena vode se rasprave kojem spolu je primjereniji. Miris je u početku vrlo intenzivan, vrlo pikantan, no zatim se smiruje i počinju prevladavati cvjetne note.

1. Clive Christian No. 1 Pure Perfume for Men ($2,350)

clive-christian-no1

Ovo je s pravom najskuplja bočica muškog parfema. Osim što je napravljen od nekih od najrjeđih sastojaka sakupljenih iz različitih dijelova svijeta No 1 je pakiran u flašicu izrađenu od kristala, a vrat bočice je od zlata. Ako ni to nije dovoljno raskošno, spomenimo da je u zlatni dio umetnut pet karatni dijamant. Parfem datira s kraja devetnaestog stoljeća, a dizajn čepa odabrala je sama kraljica Viktorija, stoga ne samo da ćete izvrsno mirisati već ćete se osjećati kraljevski!

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close