Lifestyle

Top 5 Macho Profesija

Pet radnih dana u tjednu u smjenama od sedam do tri i dnevna rutina koja se ponavlja iz dana u dan ne ostavljaju mnogo mjesta nadbubrežnoj žlijezdi da odradi svoj posao i izluči sitnu količinu adrenalina koja u pozitivnom smislu čini ogromnu razliku na vaše raspoloženje. To je dosadna istina o većini današnjih muškaraca koji vode monotone živote svakodnevno zatvoreni u svojim uredima, ali što ako vam kažemo da imamo riješenje za vas?

Donosimo vam top 5 Macho zanimanja uz koja se Bear Grylls čini kao izviđač koji prodaje kekse po pitomim kvartovima Beverly Hillsa. Stoga, izaberite jedno i brzo šaljite životopis.

Vulkanolog

20010726-scientist_1961562i

Teško nam je povjerovati da je netko od malenih nogu sanjao da će postati vulkanolog, ali evo, ipak postoje ljudi kojima je ovo zanimanje životni poziv. Ako odlučite da je ova karijera za vas, uz očite probleme posla dolazi i mnogo prednosti. Jedan od vaših zadatak biti će predviđanje vulkanskih erupcija, što znači da spašavate živote. Sigurni smo da će to pripadnicama ljepšeg spola zvučati interesantno i da ćete biti svrstani uz bok doktorima, jednako inteligentni, ali s dodatnim faktorom avanturizma. Zato zaboravite negativne strane posla i možda se sretnemo na Krakatauu, Etni ili Vezuvu.

 

Profesionalni borac

3-dyst-adds-1040la-083009

Nije bitno da li ste hrvač, MMA borac ili prakticirate bilo koju drugu borilačku vještinu. Da bi postali ozbiljan borac potrebno je uložiti godine i godine rada, mukotrpnih treninga i mnogo prolivene krvi, znoja i suza. Nažalost, to nije garancija da ćete na kraju iz svega toga imati veće materijalne koristi. Zbog potrebe da se za prvi trening dižemo prije zore, mišljenja smo da ova karijera nije za nas, tako da su male šanse da ćemo  se sresti u ringu ako ste vi odlučili drukčije.

 

Kaskader

stuntmenMOS0202_800x618

Na prvi pogled ne čini nam se loše radno mjesto dijeliti s filmskim zvijezdama, ali nakon istraživanja kroz povijest kaskaderstva, više nismo sigurni da je to karijera za nas. Naime, to je profesija s najviše slomljenih kosti i slučajnih smrti na svijetu. I sve to ne bi bilo nikakav problem da se na na kraju dana ne osjećate iskorišteno  jer je sve zasluge pokupio neki glumac, dok će vas eventualno spomenuti u odjavnoj špici koju i onako nitko ne gleda.

 

Stručnjak za rušenje

20060930231948_wachovia demolition

Svi volimo dobre eksplozije, samo smo dovoljno odrasli da ih ograničimo na novogodišnje blagdane. Ako vam je tih nekoliko dana ipak premalo i mjesecima prije novogodišnjih blagdana drhtite kao ovisnik kojemu fali “šut”, onda je ovo pravo zanimanje za vas. Nema većeg naleta adrenalina nego kad deseterokatnica građena godinama uz eksploziju i veliki oblak prašine nestane u nekoliko sekundi.

 

Astronaut

astronaut_in_space

Kao što i sama reklama kaže “Nothing beats an astronaut”, što bi zdravoseljački značilo da ako se nađete u istom bircu s astronautom, bolje vam je da odmah zaboravite pokušaje zavođenja jer će pripadnice ljepšeg spola biti zaokupljene pričama o svemirskim prostranstvima. Zbog toga, ukoliko mislite da ste predodređeni za ultimativno macho zanimanje, dalje od ovog ne morate tražiti.

 

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close