Kulturnjak

Špancirfest – Festival dobrih emocija

Dolaskom u barokni grad imali smo najbolju namjeru prenijeti dio atmosfere vama koji ste iz nekog razloga bili spriječeni doći ili ste odlučili ostati uz vama idealnu definiciju zabave (piva u jednoj ruci, a daljinski u drugoj), opet se pokazalo da dobru feštu ne treba daleko tražiti. Sve što vam treba je da se skupi dobro društvo i  uz određenu količinu alkohola gotovo da zaboravite razlog zbog kojeg ste zapravo došli.

Dok su se rijeke šetača špancirale pod našim prozorom, a sa glavne pozornice dolazili zvukovi odlične svirke Loudera, Stillnessa i Elementala, nismo ni shvatili da je koncertni dio prvog dana Špancirfesta gotovo pri kraju. Naravno, to ne znači da završetkom koncertnog dijela završava i zabava za taj dan, jer kako smo kasnije shvatili ovaj koncertni dio bio je samo zagrijavanje.

U nastavku vam donosimo neke od lokacija za koje mislimo da ih vrijedi posjetiti jer svi znamo da nakon cijelog dana kulturnog uzdizanja na raznim događanjima koje nudi Špancirfest, dan nije savršen ako se ne skrasite na vama odgovarajućem mjestu i kulturno se slomite. 🙂

Slavonska kuća

Smještena u blizini glavne pozornice, Slavonska kuća koja zapravo nije kuća nego šator, nudi sve najbolje što Slavonija ima za ponuditi. Sami smo svjedoci da tamo fešta gotovo i ne završava jer već od ranog jutra do našeg Macho brloga (smještenog niti pedesetak metara od Slavonske kuće) dopiru zvukovi tamburica i mirisi slavonskih delicija.

slavonska

Šator “Kod Đurđe”

Šator “Kod Đurđe” nalazi se uz samu kulu Starog grada i nudi sve potrebne gurmanske delicije s roštilja nakon kojih dobro sjedne i pokoje pivo. Prednost mu je da je ogradom zaklonjen od pogleda šetača, tako da u slučaju žešćeg pijanstva, teturanja i padanja po šatoru, nema mjesta za brigu da ćete biti još jedna od mnogih atrakcija Špancirfesta. Za dobru atmosferu tu je i bend koji možda i nije baš po našem izboru, ali prilagodljivi kakvi jesmo brzo smo se uklopili, pa tako ni u ovom slučaju dobra fešta nije izostala.

Šator “Turist”

Kad vam dosade lake  note glazbene podloge iz šatora “Kod Đurđe”, odteturajte nekih pedesetak metara u smjeru sjeverozapada do šatora “Turist”. Ponuda jela i pića tih šatora je gotovo identična, ali atmosferu u ovom šatoru podižu tamburaši. Ovaj šator preporučamo i u slučaju da ste se nakon nekoliko noći nespavanja zaželjeli malo odmora, pošto je to najmirnija lokacija od svih koje smo obišli. Uz to, znamo da je uvijek lakše “ubiti oko” na jednoj od udobnih stolica šatora “Turist”, nego na drvenoj klupi šatora “Kod Đurđe”.

turist

Trg Miljenka Stančića

Laganim obilaskom grada i dolaskom na Stančićev trg, koji se na nalazi na svojevrsnoj raskrsnici i gdje je uvijek živo, odlučili smo da uz veliko točeno i zvukove starog rocka promotrimo kakve ljepote nudi ovaj grad. Nije trebalo dugo vremena da shvatimo da ako ne radi hrpe dobrih koncerata, nastupa, predstava i performansa, na špancirfest se isplati doći radi predstavnica nježnijeg spola koje se španciraju uz terase, dok vi s pivom u ruci samo birate koju ćete počastiti s uletom. Da nije bilo pljuska koji je svu tu masu ljudi podijelio i raštrkao u tri kafića koja okružuju sam Stančićev trg, vjerojatno bi na terasama proveli dobar dio noći. Tako se dobra zabava nastavila u jednom od tih kafića, ali koliko god smo se na Špancirfest došli zabavljati, nismo zaboravili da nam zabava nije jedini razlog dolaska, pa smo odlučili provjeriti kakva je fešta na ostalim mjestima.

mea c

Trg bana Jelačića

Još jedna lokacija na kojoj se nalazi mjesto za zabavu je popularni Banus plac u blizini gradske tržnice. Kao i u ostalim šatorima, i ovdje se može uživati uz dobru klopu i živu svirku do ranih jutarnjih sati. Žalimo jer zbog nekih tehničkih problema još nismo imali priliku provjeriti fešta li se na tom mjestu kao i na ostalim do sad posjećenim lokacijama, ali pred nama je još jedan nezaboravan vikend španciranja tako da ćemo to svakako nadoknaditi.

Ovo je jedan mali dio lokacija na kojima se možete dobro zabaviti, mi smo ih za vas prošli nekoliko, a ostalo je na vama.

Macho ekipa i dalje nastavlja sa dobrim provodom na Špancirfestu, a ako nas primijetite, postoji mogućnost da postanete sretni dobitnik službene MACHO.HR majice.

Tags
Back to top button
Close