Kulturnjak

Najskuplje video igre

Igre polagano počinju ličiti na Hollywoodske filmove, a s tim i rastu troškovi izrade. Scenariji su većinom bolji i od samih filmova ( Assassins Creed serijal, Halo ), a i poznata ekipa često daje glasove glavnim likovima. Da vidimo oko kojih brojki se vrti izrada ovih čuda.

Grand Theft Auto IV

Troškovi: $100 milijuna

Grand-Theft-Auto-IV

Grand Theft Auto IV spada u jednu od najskupljih igri svih vremena sa cijenom od 100 milijuna dolara. Čak 1000 ljudi je radilo na izradi ovog kultnog nastavka, a o soundtracku možemo godinama.

Too Human

Troškovi: $60 milijuna

Too-Human-video-game

Too Human je prvenstveno bio zamišljen kao trilogija, ali nije im baš uspjelo i od tuda novi nadimak za ovu igru – Too Much Money.

This is Vegas

Troškovi: $40-$50 milijuna

This-is-Vegas-video-game

Znate onu staru, “Što se dogodilo u Vegasu, ostaje u Vegasu”. S obzirom na cijenu, ovaj naslov baš i nije očarao, osim što je pokazao lijepe djevojke.

Duke Nukem Forever

Troškovi: $20 – $30 milijuna

Duke-Nukem-Forever

Od trenutka kada smo po prvi puta prošli Duke Nukem 3d, jedva smo čekali da isprobamo i ovaj nastavak. Ali s obzirom na prve dojmove igrača, preskočili smo ovaj naslov, zasad.

L.A. Noire

Troškovi: $50 milijuna

L.A.-Noire-video-game

Rockstar, $50 milijuna? Može. Izrazi lica snimljeni s 36 različitih kamera, realna osvjetljenja itd…

Final Fantasy XIII

Troškovi: $48 milijuna

Final-Fantasy-XIII-video-game

Igra čija je izrada započeta 2003 godine, brzo je isisala novac za izradu, budući da je i sama Leona Lewis zaposlena da zapjeva u najzanimljivijim trenucima.

Killzone 2

Troškovi: $45 milijuna

Killzone-2-video-gameGlasine da je potrošeno $45 milijuna za ovu igru ipak su se pokazale kao istinite. Nema veze, odlična igra koja je privukla velik broj igrača.

Gran Turismo 5

Troškovi: $60 milijuna

Gran-Turismo-5-video-game1

Kazunori Yamauchi, glavni odgovoran za ovaj naslov, u 5 godina napravio je izvrsnu igru koja omogućuje da u virtualnom svijetu imamo garažu sa 1000+ automobila. Kuda ćeš bolje.

Halo: Reach

Troškovi: $55 milijuna

Halo-Reach-video-game

Nikad nije točno izašla brojka vezana uz ovu igru, ali stručnjaci su uzeli vremena i izračunali moguće troškove. Da se može lijepo zaraditi pokazala je prodaja koja je u prvom danu utržila $200 milijuna dolara te pokrila sve troškove.

Half Life 2

Troškovi: $50 milijuna

Half-Life-2-video-game

Ne postoji osoba koja nije bar malo umočila prste u posudu sa  Half Life serijalom. Gordon Freeman urezao nam se u srca, i jedva čekamo nastavak Black Mese.  Klink na link tko nije isporbao Black Mesu.

World Of Warcraft

Troškovi: $60 milijuna

World-of-Warcraft-video-game

Nema osobe koja nije čula za World of Warcraft. Također nema osobe koja nema prijatelja koji je bar malo zaglibio u svijet orkova. Sa 12 milijuna igrača WOW je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, ali trenutno je u broj pretplatniku u blagom padu zbog besplatnih sličnih nastavaka.

Shenmue

Troškovi: $70 milijuna

Shenmue-video-game

Igra koja nije opravdala svoje troškove izrade koji su trajali skoro 10 godina, imala je u sebi odličan gameplay, koji nažalost nije zaživio veći uspjeh. Šteta, budući da je igra u sebi imala svoj vremenski sustav.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close