Kamasutra

10 macho namirnica koje povećavaju libido

Izuzetno frustrirajuća može biti činjenica kada nešto želimo napraviti, a to jednostavno ne ide. Najgore je pak kad se takve stvari počinju događati u spavaćoj sobi (ili autu, na perilici za rublje i sl.). Takve situacije mogu se dogoditi svakome, no ako se to počinje događati prečesto vrijeme je za uzbunu.

Dakle, kako začiniti vaš seksualni život? Budući da je prošlo vrijeme rave partija ne zanima nas nikakva kemija – idite u skladu s prirodom, jedite pravilno i zdravo. Donosimo deset namirnica koje ste do sad možda izbjegavali, a sigurno će povećati vaš seksualni nagon.

Šparoge

Još su se stari Grci i Rimljani krkali šparogama koje su bogate kalijem i folnom kiselinom. Folna kiselina je vrsta B vitamina koji igra bitnu ulogu u sintezi histamina, koji metabolizira bjelančevine, daje energiju te povećava libido.

Avokado

Kao i šparoge, avokado je bogat folnom kiselinom i kalijem. Kao što smo već naučili, folna kiselina podiže sekualni nagon, a kalij povećava ženski libido. U ovom voću ne manjka ni vitamina B6 koji potiče proizvodnju muških hormona.

Borovnice

Tajna “kamene” erekcije je u dobroj cirkulaciji, protoku krvi do vašeg macana. Konzumacija hrane bogate antioksidansima pomaže u tome, a borovnice su njima krcate. Papanjem borovnica ujedno podižemo i razinu dopamina, hormona sreće.

Tamna čokolada

Koji nas god problemi tištili nema osobe koja se nakon par kockica čokolade neće osjećati barem malo bolje. Čokolada, a osobito tamna čokolada ne samo da potencira osjećaj ugode, već i osjećaj zaljubljenosti, jer sadrži feniletilamin. Iako naziv i nije pretjererano seksi, znanstvenici ovu molekuli zovu i molekulom ljubavi. Usput, jeste li znali da je znanstveno potvrđeno da žene koje barem jednom dnevno jedu čokoladu imaju aktivniji seksualni život? Zato ne poklanjajte čokolade curama koje ševe drugi.

Češnjak

Osim što snižava kolesterol, češnjak poboljšava cirkulaciju u svim dijelovima tijela pa tako i u onima kojim se bavimo ovdje. Ipak, budite oprezni jer ne treba dodatno pojašnjavati štetne strane pretjerane konzumacije češnjaka, ili barem uvijek imajte, uz kondome, paket žvakaćih guma u džepu.

Kamenice

Baš kao i borovnice, kamenice će podići razinu dopamina u organizmu, a to će definitivno imati pozitivne učinke na libido kod oba spola. Uz to, kamenice su bogate cinkom koji je poznat po tome da potiče proizvodnju testosterona.

Kikiriki

Grickamo ga s dečkima dok gledamo nogomet, a nismo ni svjesni kako bi kasnije umjesto da nastavimo cugati s dva frenda nakon devedesete mogli se dostojno pozabaviti s curom i njenom best frendicom. Razlog je u L-argininu, aminokiselini koja pospješuje protok krvi i osigurava postojanu erekciju za menage a trois.

Lubenica

Jedno od mogućih rješenja pri erektilnoj disfunkciji je podizanje razine dušikova oksida u organizmu, jer niska razina dušikova oksida osim što je prepreka da vaša izvedba bude na zadovoljavajućoj razini, također ima za posljedicu fizički i mentalni umor. Odličan izvor dušikova oksida, koji širenjem krvnih žila potiče cirkulaciju, je L-arginin. Lubenica je prava bomba L-citrulina, koji se u tijelu pretvara u L-arginin.

Divlji losos

Divlji losos, srdele, haringe i pastrve odličan su izvor omega 3 masnih kiselina koje su nužne za pravilan rad mozga i živčanog sustava, a također i povećavaju seksualnu izdržljivost kod muškaraca.

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close