Kamasutra

Konačno! Otkriveno je novih 4 misterija o ženama

Trenutno u svijetu postoji na desetke tisuća neodgovorenih pitanja o ženama, a budući da znamo da su žene s Venere, a mi “macho” muškarci s Marsa, svako novo saznanje približava nas jedan korak bliže međusobnom razumijevanju. Znanost i istraživanja ponudili su nam 4 nova odgovora na neke misterije pa da vidimo što su nam otkrili.

1. Zašto žene stalno čuju “neki” zvuk u autu?

Zapravo ne postoji neka veća fizička prednost između nas i žena, ali ipak svatko od nas je bar jednom doživio tu famoznu rečenicu ” Što se to čuje u autu?”. To pitanje je direktno vezano na sitnu razliku opsega sluha između muškarca i žena. Dok muškarci nešto bolje čuju tiše tonove, žene to nadoknađuju s boljim sluhom prema višim tonovima. Zašto je to tako, postoje samo nagađanja, ali stručnjaci su radili istraživanja lijeve i desne strane mozga muškaraca i žena puštajući im novele J.Grishama. Rezultati su ukazali da muškarci slušaju samo s lijevom stranom mozga (zadužen za govor i sluh), dok žene koriste u manjoj mjeri i desnu stranu koja je zadužena za kreativnost i intuiciju. Nije to da zvuk auta zvuči kao neka novela, ali pokazuje reagiranje na zvukove. Također to pokazuje zašto žene više primjećuju tonove glasova kod ljudi, zato ekipa pazite da vam ton glasa uvijek bude ugodan da ne prespavate noć na kauču.

2. Zašto žene šopingiraju drugačije od nas?

Jedna od rečenica koja najbolje opisuje razliku je ” žene šopingiraju, muškarci kupuju”. Da bismo objasnili tu razliku moramo se vratiti u davna vremena kada smo još živjeli u spiljama. Muškarci su bili zaduženi za lov i njihova zadaća je bila da se nakon ulova brzo vrate natrag dok je meso još svježe. Žene su imale zadaću da skupljaju prave bobice, prave sjemenke i pravo bilje. Zašto pravo? Jer ako bi pogriješile u odabiru, mogle su otrovati cijele pleme. Zato su za sakupljanje uzimale više vremena i nekako se u genima zapisalo uzimanje više vremena za šoping. Zato ekipa, sjednite na kavicu, pivicu, pročitajte novine u miru dok vaša draga obavlja šopingiranje i znajte da ne mogu protiv toga.

3. Zašto se čini da su žene hladnije od muškaraca?

Ne govorimo o frižider hladno, ali ipak o izrazu ” blagi nedostatak topline”. Iako svi osjećamo blagi gubitak topline idući prema prstima, istraživanja su pokazala da sveukupno, žene stvarno imaju nešto niži osjećaj topline nego muškarci. U stvari, žene imaju mogućnost bolje pohrane topline od muškaraca što nam osigurava nešto duži opstanak. Žene također imaju bolje raspoređene masne stanice i manje mišićnog tkiva, što omogućuje bolji raspored topline unutar cijelog tijela i prije će ugrijati vitalne organe u slučaju nedostatka topline. U tom slučaju, smanjuje se dotok krvi u ekstremitete pa imamo osjećaj da su ruke i noge hladnije.

4. Zašto žene ne vole puzajuća stvorenja poput zmija i paukova?

Naravno da se većina nas boji zmija i paukova, a nekima je i sama pomisao na to užasavajuća. Najčešća fobija na svijetu je Arachnophobia, strah od paukova, i to pokazuje raširenost među populacijom. Ali znanstvenici ipak ne bi bili znanstvenici da nisu probali i objasniti i taj globalni fenomen i došli su do zaključka da je ženama malo više urođen strah od paukova, i to čak i do 4x jače nego muškarcima. U istraživanju u kojem su pokazivali slike paukova i nasmiješenih ljudi  11 mjesečnim bebačima, došli su do zaključka da su muške bebe puno više vremena gledale slike paukova nego ženske bebe i tako pokazali da već i najranijoj dobi ženske bebe izbjegavaju sam pogled na paukove. To su opet objasnili povratkom u davna vremena u kojima su žene morale biti puno opreznije  s otrovima i čudnim oblicima pa tako se i genski zapisao strah od dlakavih stvorenja.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close