Kulturnjak

Najskuplje prodaje na eBay-u

Obogatili se, imate viletinu, preljepu obitelj, tucet skupih automobila, vrijeme je da si priuštite nešto drugačije. Nešto što se oduvijek htjeli, ali nikako da dođe na red nas vas. Nemate ideje o čemu pričamo? Zato je tu eBay i priča o bogatašima koji su ostvarili dječačke snove. Čitajte pažljivo, možda se u budućnosti nađete na tom popisu

10. Honus Wagner bejzbol kartica

Honus-Wagner
Kartica iz čak 1909 godine, postigla je cijenu od 1.2 milijuna dolara kada ju je 2000 godine kupio Brian Siegel. Prijašnji vlasnici Wayne Gretzky i vlasnik LA Kingsa, Bruce McNall, te mnogi stručnjaci tvrdi da je ta kartica jedna od najvrijednijih kartica na svijetu. Ludost ili jednostavno dječačka želja? Možemo se samo nadati da je ovo drugo.

9. Ručak s Warren Buffett-om

Warren-Buffett

Što reći? Ručak s trećim najbogatijim čovjekom na svijetu, a sve u svrhu skupljanja priloga za gladne. Cijena, 9 milijuna dolara. Respect!

8. F-18A Hornet

Navy-Blue-Angles-FA-18-Hornet-Fighter-Jet-eBay_1_300x225

Znaš da si pretjerao kada ti na vrata pokuca FBI sa par ugodnih pitanja. Upravo to se dogodilo pilotu i prodavaču zrakoplova Mike Landi, kada je na eBayu oglasio da prodaje svoj F-18A Hornet za samo 1.05 milijuna dolara, te uz dodatak od 9 milijuna dolara, ugrađuje pripremu za bombe. Primamljivo?

7. Gradić Bridgeville, California

Bridgeville-California-eBayBridgeville, sa svojih 30 stanovnika, postao je senzacija kada je 2002 godine prodan za samo 1.77 milijuna dolara. Od tada je promijenio još 2 vlasnika, ali od 2006 godine, Bridgeville nosi tragičnu priču budući da je posljednji vlasnik, 25 godišnji student iz LA, počinio samoubojstvo te tako za je gradić dobio tragičan nastavak.

6. Atlas F projektilna baza

atlas-f

Smještena u državi New York, Atlas F baza prodana je 2002 godine za 2.1 milijun dolara. Izgrađena za vrijeme hladnog rata u slučaju nuklearnog rata, američka vlada odlučila se riješiti baze sa vlastitom pistom i pazite ovo, Jacuzzijem. Upravo sada traje nova aukcija budući da trenutačni vlasnici žele nešto novo (op.a. možda nosač aviona), te je početna cijena bila 300 tisuća dolara. Ako požurite, još i stignete osvojiti ovo delux čudo.

5. Giga jahta

Super-Yacht-Frank-mulder

Ne možete biti zli miljarder iz James Bond filmova bez svoje super jahte. Ova jahtica proizvedena od ruke Franka Muldera (op.a. ne onog Muldera iz Dosjea X) prodana je za 140 milijuna dolara anonimnom kupcu. Pitamo se tko bi to mogao biti.

4. Gulfstream II

GulfStream-II-eBay

Kupljena od strane privatne aviokompanije iz Afrike, Gulfstream II bio je povoljna kupnja od 4.9 milijuna dolara davne 2002 godine. Sa 12 sjedala idealna letjelica za kratke letove na Macho zabave.

3. Imovina Iana Usher-a

Sold-it

Pitate se tko je Ian Usher? E pa, 48 godišnji Ian je engleski padobranac koji je 2008 godine odlučio prodati svoj život na eBayu zbog bračnih problema. Znači, trosobna kuća, slupana Mazda, upoznavanje sa njegovim prijateljima te čak preuzimanje njegovog posla kao prodavača tepiha. Nije prošlo kako je očekivao budući da je za to sve dobio 309,292 dolara, ali je s tim novcem pronašao novu sreću (i novu ženu) na Karibima. Čeka se trenutak kada će prodavati ovaj život da se ubacimo.

2. “Shoeless Joe” bejzbolska palica

Shoeless-Joe-Jackson-Black-Betsy_300x225

Prodana od njegovog nećaka, bejzbolska palica Joe Jacksona, postala je 2001 godine najskuplja palica na svijetu budući da je postigla cijenu od 577,610 dolara. Nije loše za palicu.

1. Ferrari Enzo

ferrari-enzo-ebay

Prodan za samo 1 milijun dolara, jedan od samo 399 proizvedenih primjeraka završio je kod švicarskog kupca te tako 2004 godine postao najskuplja kupnja na području Europe. Ferrari Enzo engleskog državljanina koji je bijegom ostavio svojeg metalnog ljubimca iza sebe, zapljenjen je od strane policije u Dubai-u zbog parkirnih kazni koje su dosegle 27 tisuća dolara, te kasnije prodan na aukciji. Dobra cijena budući da je procijenjen na 1.6 milijuna dolara.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close