Tech

Angry Birds Star Wars – Rat zvijezda u svijetu ljutih ptica

Angry Bird je najpopularnija igra ove generacije. Star Wars je klasik znanstvene fantastike, ime koje, uz filmove naravno, ima i dugu game-ing povijest. Iako će žene na spomen Star Wars pitati jel to onaj film sa laserima, svaki muškarac je barem jednom želio biti Jedi. Nova igra majstora iz Rovia je miks ta dva svijeta, i vjeruj nam, nije podbacila u orginalnosti, igrivosti i humoru na svoj jedinstven način.

Prepoznatljiva mjesta poput Tattoine, Degobah i Hoth već zvuče zanimljivo, a da ne spominjemo da su sve ptice okarakterizirane kao likovi iz filmova, svaki s vlastitim posebnim sposobnostima.
Tako na primjer crvena ptica predstavlja Luke Skywalkera, ima lightsaber sa kojim uništava strukture ispred sebe i skreće paljbu iz lasera. Žuta ptica je ustvari Han Solo i može pucati iz Blaster-a tijekom njegove putanje, dok crna ptica ili Obi-wan Kenobi može koristiti silu sa kojom gura predmate ispred njega. U bonus levelima imamo i poznate robote R2-D2 i C3-PO, koji se zajedno bore protiv svinja. R2-D2 može spržiti strujom neprijatelje u blizini, a C3-PO eksplodira u hrpu komada koji se razlete uokolo.

Da bi shvatili koliko je Rovio napredovao, i da je ova igra logičan slijed razvoja, moramo shvatiti da je osnova Angry Birds igara gravitacija. Orginalni Angry Birds je od igrača tražio da shvati osnovni koncept gravitacije, pa prema tome pomiće kut i jačinu izbacivanja ptice. Angry Birds Space je taj koncept nadogradio tako da je dodavao i negdje oduzimao gravitaciju, stavljajući pred igrača zadatak da uništi svinje, navigirajući pticama kroz nekoliko gravitacijskih polja i praznina između njih.

Angry Birds Star Wars je prva igra koja igraču omogućava manipuliranje gravitacijom. Obi-Wan-ptica koristi Silu (Star Wars fanovi znaju o čemu govorimo, drugi neka pogledaju filmove!) kako bi gurnuli objekte ispred njih, uništavajući sve što se nađe na putu. No, i tamna strana ima Silu, Darth Vader-svinja levitira sa platformama u nekim nivoima. Prolaskom kroz levele, potrebno je iskoristiti što je Tamna Strana namjenila protiv nas, naprimjer, laserske zrake kojima nas svinje gađaju možemo iskoristiti kako bi se međusobno uništile.

Dizajn levela i pozadina je jednostavno genijalan. Potpuna sinergija dva svijeta koji inače nemaju ništa zajedničko. Rezultat je ironičan i humoran miks 2 svijeta, Drvo, staklo i čelični blokovi stvaraju različite oblike prvih nekoliko levela, na planetu Tatooine. Poslije se borba seli u svemir, sa gravitacijskim poljima oko planeta. Močvare Dagobah su pune visečih mostova, a naslagane kule štite svinje na poznatoj Death Star. Zvuk je zadovoljio, i predstavlja potpuno ono što smo i očekivali: mumljanje svinja, zviždnje ptica, laseri, disanjemkroz kacige, t-fighers…

Igru možete nabaviti na iStore, Google Play i na PC-u, i trenutno košta 3 dolara. Priča prati prvu epizodu filma (to je ustvari četvrta, no ne da nam se objašnjavati.tko nije neka pogleda film), a već sada ima besplatni Hoth level Pack, dakle početak 5. filma Carstvo uzvrača udarac. Ekspanzija na planetu Dagobah košta dodatnih 2$.

Rovio je mogao sklepati novi Angry Birds tako da nove levele samo zalijepe na nekoliko statičnih pozadina inspiriranih Star Wars filmovima. Ne bi bili prvi koji Star Wars prava iskoriste na tako jeftin način. Umjesto toga, oni su sa Angry Birds Star Wars uspjeli napraviti respektabilan nastavak, onaj koji uključuje i sve dobro iz Star Wars branda, ali također poboljšava sve što je do sada postigao sa prethodnim igrama. Igra ima dovoljno potencijala da bude još jedna uspješnica, a ima i puno materijala za nove levele, pa očekujmo nove ekspanzije uskoro..

A kakvi bi mi bili da vam uskratimo igranje ove genijalne igrice. Klik na “May the birds be with you!”

Tags
Back to top button
Close