Kamasutra

Sex je lijek!

DA, dobro ste pročitali, seks je lijek! Prema nekim studijama potvrđeno je da seks osim što nas strašno veseli, na nas djeluje ljekovito. Tijekom seksa tijelo oslobađa endorfine koji uklanjaju bolove i opuštaju tijelo, te čak postoji i teorija prema kojoj isti stvaraju efekt sličan onom nakon korištenja morfija.

Seks, glavobolja i stres

Direkt u glavu, iako je glavobolja  izgovor kako se ne bi seksali, seks zapravo u većini slučajeva pomaže u otklanjanju istih. Po pitanju problema sa stresom koji svakodnevno pogađa većinu ljudi, nedovoljno se koristi seks kao tehnika upravljanja stresom. Duboko disanje opušta tijelo, unosi veću količinu kisika u krvotok  i samim time smanjuje razinu stresa koju osjećaš. Masaža predstavlja osjet dodira koji je ujedno neizostavan dio dobrog seksa, što nas dovodi do činjenice da je seks ekvivalent opuštajuće masaže. Masaža i seks dakle efektivno uklanjaju stres i pozitivno djeluju na emotivno zdravlje. Problem u relaciji seks i stres nalazimo u začaranom krugu, gdje u većini slučajeva osobe koje puno rade budu pod velikim pritiskom i stresom te zbog istog izgube volju za seksom  koji djeluje opuštajuće.

Seks Vs Depresija

Seks je važan za mentalno zdravlje i to je dokazano na dugotrajnom istraživanju na preko 37 000 punoljetnih osoba. Tijekom seksa mozak oslobađa veliku količinu endorfina koji stvara osjećaj ugode i sreće. U Kaliforniji je provedeno istraživanje kojim se otkrilo kako nakon orgazma 85% simptoma depresije može biti ublaženo. Kako je bolje spriječiti nego liječiti počni raditi na preventivi 😉

Seks za jači imunološki sustav

Seks pomaže kod raznih alergija od peludi, zatvora nosa, smanjuje učestalost astme i liječi dermatitis. Znoj koji izlazi iz tebe tijekom seksa pomaže kod čišćenja pora i povećanu temperature kože te uklanja akne. Oni koji se seksaju jednom ili dva puta tjedno imaju višu razinu imunoglobulina IgA koji pomaže kod sprečavanja prehlade ili drugih infekcija.

Tags
Back to top button
Close