Kulturnjak

Macho serija: Person of Interest

Upozorenje prije gledanja! Person of Interest nije za hipohondore, paničare i sve sklone teorijama zavjere jer zbog eksplicitnih scena praćenja i nadzora, postoji velika mogućnost da ostanete zaprepašteni korištenim metodama te na kraju odlučite više nikad izaći iz kuće. Za sve ostale koji ste manji paničari i još veći Macho muškarci, nastavite čitati.

Uzmete scenarista Jonathan Nolana (Memento, Dark Knight, Dark Night Rises), producenta J.J.Abramsa (Lost, Star Trek, Cloverfield, Super 8, Revolution), glumce Jim Caviezela (The Passion of Christ) i Michaela Emersona (Lost -Ben Linus) i recept za uspjeh je osiguran.

Bivši  pripadnik Zelenih beretki i CIA-e John Reese (Caviezel) kojeg je smrt djevojke toliko dotukla da je izgubio svaki smisao života te odlučio živjeti kao beskućnik i alkoholičar. Tu se ubacuje misteriozni milijarder g. Finch (Michael Emerson), softverski genijalac koji je s partnerom nakon 11. rujna za vladu razvio program koji prikuplja sve moguće informacije svih mogućih nadzornih kamera, mobitela i uređaja za prisluškivanje i na osnovi toga predviđa tko će postati sudionik zločina. U nekim slučajevima, nije nužno da će biti sudionik, već će na njega biti izvršen neki zločin, najčešće ubojstvo. Vladu je zanimao samo antiteroristički potencijal tog programa, te su odlučili reagirati samo na najveće potencijalne prijetnje. Zbog grižnje savjesti, G.Finch regrutira Johna da mu pomogne u rješavanje tih “manje značajnih” prijetnji na koje vlada ne reagira. Sve dalje bi išlo u SPOILER tako da ćemu tu prestati.

Jim Caviezel je vjerojatno najbolji izbor za ulogu Johna Reesa zbog svojeg hladnokrvnog i bezosjećajnog pogleda. Gledajući seriju nekoliko smo se puta zapitali kako bi bilo da taj glumac glumi James Bonda ili recimo Jasona Bourna. Legendarno!!!

Da vam dalje ne upropastimo volju za gledanjem, skinite, počnite gledati i javite nam dojmove.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close