Tech

Igre koje čekamo

Uz  neke tek izašle naslove, poput Assassin Creed 3, evo još par igri koje dolaze u idućim mjesecima. Ako ih se dočepamo, napisat ćemo neku recenziju. Ako stignemo nakon igranja… Dakako, to je samo naš uski izbor, dolazi još puno dobrih igri, i na različitim platformama, no mi smo uglavnom orijentirani na PC, Playstation 3 i Xbox 360. Pogledaj trailere, i skupljaj pare u čarapu. Ili natukni maloj što bi bilo jebeno dobiti na Božić, da se jadna ne muči sa izborom pulovera.

Far Cry 3
PLATFORME : PC / Xbox 360 /PlayStation 3
IZLAZI: kraj 2012

Jedinica je bila nezaboravna. Dvojku smo brzo zaboravili, iako je imala potencijala. No Far Cry 3 je naslov koji bi mogao iskoristiti potencijal dvojke, i biti zabavan kao jedinica. Radnja je smještena na ogromnom tropskom otoku (ili više njih), a jedini cilj preživjeti i pobjeći sa njega, u stalnoj borbi sa prirodom i prolupalim domorocima. Na raspolaganju imate veliki arsenal oružja, vozila i dobru kilometražu za istražiti.

 


BioShock: Infinite
PLATFORME : PC / Xbox 360 /PlayStation 3
IZLAZI: početak 2013

U trećoj igri Bioshock FPS serijala ti si agent Booker, i spašavaš mladu ženu Elizabeth, zarobljenu preko 12 godina. Igra ima, za razliku od prethodnika, radnju u ranom 20 stoljeću, na lebdećem gradu Columbiji, te iako je promjenila vrijeme i lokaciju, ima slični koncept i gameplay kao prijašnje igre serijala. Najviše nas raduju nebeske “rollercoaster” tračnice, inovativno rješenje koje pruža potpunu slobodu kretanja po lebdećem gradu, koju nismo imalu u zatvoren podzemnom gradu Rapture.

 


Metal Gear Rising Revengeance
PLATFORME : Xbox 360 /PlayStation 3 / možda PC
IZLAZI: početak 2013

Hideo Kojima nas je odlučio još jednom počastiti igrom iz serijala Metal Gear. Igra je najavljena 2009, kao Metal Gear Solid: Rising, no bila je preveliki zalogaj za Kojima Productions. Kad je Hideo vidio da je vrag uzeo šalu, igra je promjenila ime i produkciju, pa bi trebala imati i potpuno drugačiji gameplay nego što je prvotno zamišljeno. Koliko je to pametan potez, vidjet ćemo kada budemo mahali katanom u ulozi Raidena, cyborg ninja ‘n’shit agenta, starog pajdaša poznatog nam Solid Snakea. I u ovoj igri se još jednom nalazimo oči u oči sa mrskim teroristima, ovaj puta vođenim od strane zvučne kompanije Desperado Enterprises, a igra je zamišljena više kao akcijski naslov u kojem je na prvom mjestu mahanje katanom i sjeckanje neprijatelja. Gledamo te Hideo, gledamo te…

 


GRID 2
PLATFORME : Xbox 360 /PlayStation 3 / PC
IZLAZI: sredina 2013

Nastavak jedne od  po nama najboljih vožnji, sve je bliže. GRID je ustvari nastavak Codemasterove serije simulacija TOCA, koja se temeljila na British Touring Car Championship. Igra je pogodila odnos simulacija/arkada, te je bila jednostavno zarazna. Uz turing Cars, dobili smo i Formula Ford 2000, Japanske drift mašine i američke muscle aute. GRID 2 nam još jednom donosi igru na 3 kontinenta sa zaista puno staza (kao na primjer Abu Dhabi’s Yas Marina) gradova (Paris, Chicago) i sa 3 različite vrste utrka; street, road i track racing.  Ogromnim izborom automobila iz vremenskog razdoblja preko 40 godina, svatko će pronaći svojeg ljubimca u 3 kategorije: od Ford Mustanga Mach I,  BMW M3 Sport Evo, Nissan Skyline GT-R R34 i Chevrolet Camaro SS, pa sve do McLaren MP4-12C ili BAC Mono. Bude i bolesnih pila kao Pagani Huayra ili Koenigsegg Agera R. Uglavnom, nadamo se da bude dorasla kvaliteti jednice. Jako se nadamo.

 


Prey 2
PLATFORME : Xbox 360 /PlayStation 3 / PC
IZLAZI: negdje u 2013

Nastavak jebenog Sci-fi FPS iz 2006, u kojem mladog Cherokee indijanca Domasi “Tommy” Tawodi otme izvanzemaljski brod The Sphere. Pa on uz pomoć pljuca i duhova kolje otmičare. Prey2 počinje sudarom aviona u kojem je policajac Killian Samuels, sa Sphere. On se budi nekoliko godina poslije kao Lovac na nagrade (ili glave, ako ju alien ima) u svijetu izvanzemaljaca Exodus. Ne sječa se ničega, te misli da je jedini čovjek na Exodusu dok ne sretne Tommy-a… Iako je trebala izaći 2012,  Bethesda je igru maknula iz najava na svojim stranicama, komentirajući da se posvećuje svojim naslovima koji uskoro izlaze. Izašao je teaser, procurilo nekoliko detalja, tako da možemo zasad samo maštati kako ćemo ubijati i hvatati izvanzemaljski šljam.

 


I na kraju, igra koju svi očekuju, i ne treba ju posebno predstavljati:

Grand Theft Auto 5
PLATFORME : Xbox 360 /PlayStation 3 / možda PC
IZLAZI: 2013

Nemamo o čemu puno pisati. Kralj svih igra izlazi druge godine. Prema najavi, ova igra će se temeljiti na “the pursuit of the almighty dollar”. Radnja se odvija u Los Santos, najvećoj mapi do sad. 3 igriva lika, između kojih se možemo prebacivati bilo kad u igri. Još više vozila. Više oružja. Dinamičnije misije. Pljačke. Utrke. Grafika. Ma sve… Pogledajte trailere, mi idemo prodati jetru da možemo rezervirati kopiju.

Back to top button
Close