Sport

10 Najtežih Macho Sportova

Sigurno ste bar jednom u životu imali raspravu koji je popularan sport najteži i to je uvijek završilo velikom svađom i Macho lupanjem vratima. E pa došlo vrijeme da vidimo koji sportovi zaslužuju biti među 10 najtežih. Naravno, postoji puno faktora koje treba uzeti u obzir, ali ima i neke koje treba staviti sa strane od kojih je najvažniji pogled s navijačkog aspekta. On uvijek kvari svaku raspravu (jelda opa.a.).

Također, da se nas pita, IronMan je najteža stvar ikad, ali budući da je sastavljena od više sportova, ipak spada u posebnu disciplinu ( uberMACHO sport op.a.), a o tome drugom prilikom.

Uzeto je u obzir 6 vrijednosti: brzina, izdržljivost, snaga, pokretljivost, vještina i psihološka strana. Sve to će dovesti do konačne Macho ocjene.

Da krenemo.

10. Skijanje

Tko od nas nije pratio rad i uspon Ivice i Janice i divio se njihovoj upornosti. I nakon toliko godina treniranja imaš 2 minute da pokažeš svu vještinu koji si čeličio po austrijskim i slovenskim skijalištima. Držimo palčeve Ivici da i ove godine sve super prođe.

9. Gimnastika

Sigurno se pitate zašto je gimnastika u Top 10 najtežih sportova. Možda nema toliko udaraca i trčanja kao u drugim sportovima, ali gimnastičari tjeraju svoja tijela do savršenstva ( Macho style op.a.) da bi postigli što bolje rezultate. To savršenstvo se dobiva dugogodišnjim mukotrpnim radim te se tek izlazi na scenu kada su svi parametri savršeni te u par desetaka sekundi pokažete svo svoje umijeće. Za razliku od nekih drugih sportova gdje je potrebno umijeće trčanja i snage, gracioznost pobjeđuje.

8. Košarka

Trčanje gore, dolje, napadi koji traju manje od 20 sekundi uz relativno malo izmjena stavljaju košarku na broj 8 naše top liste. Uz konstantno naguravanje i blokiranje, pokretljivost i vještina dolaze do izražaja jer u svakoj sekundi morate imate rješenje. Za razliku od skijanja i gimnastike gdje je već unaprijed određena putanja tijela i naučena staza, košarka je prvi sport na ljestvici gdje je neograničen broj završetka svake akcije. A još kada se napad završi zakucavanjem, gdje ćeš bolje.

 

7. Rukomet

Za razliku od košarke, rukomet uz vrlo slična pravila, ipak nadmašuje košarku zbog puno, ali puno više Macho kontakata. Slomljene arkade, usnice i zubi su normalna pojava na svakoj utakmici, te uz konstantno navlačenje i blokiranje, spada u jedne od najgrubljih sportova koji se igraju na našem području.

6. Nogomet

Nogomet, nogomet i opet nogomet!!! Koliko puta ste čuli ove riječi od osoba oko vas. Opet nogomet. Ali ima nešto u tom sportu što nas uvijek vraća pred TV ekrane s pivom u ruci i čipsom od paprike. Da, ali zašto ispred košarke i rukometa pitate? Za nogomet smo se odlučili zbog veličine terena i 90 minuta koje trebate provesti uz trčkaranje i konstantne šprinteve. Pustite hrvatsku ligu gdje je pojam nogometa “stolni nogomet na velikom terenu”. Onaj pravi nogomet se igra vani, i gle čuda, prosjek od 11-12 kilometara šprinteva normalna je stvar.

5. Hokej na ledu

Zig-Zag Medvešćak!!! I eto nas na broju 5 ljestive najtežih sportova gdje susrećemo hokej na ledu, 60 minuta čistog adrenalina u kojem čak kad pokušavaš izbjeći igru dobivaš batine. Pokretljivost na samom vrhuncu da se izbjegne moguć lom, izdržljivost da izdržiš sve napade te na kraju vještina glavni su argumenti ovog pravog Macho sporta. Najbolje je dočarati svu raskoš ovog sporta uz par filmeka na youtube. Naš favorit je ruska legenda Alexandar Ovechkin sa vjerovatno najljepšim golom u povijesti NHL-a.

 

4. Ragbi

Najbolje opisano sa “a thug’s game played by gentlemen” ragbi je najbolje zamisliti kao nogomet, samo što tu ne smijete dopustiti igraču da prođe pored vas. Najbolja stvar je što se nakon mogućeg prekršaja, kreće sa masovnim guranjem 150 kilaša sa loptom u sredini te je zabranjeno dodavati loptu prema naprijed, te vam jedino preostaje probijanje obrane koja će u 100% slučajeva biti vrlo gruba prema vama. A koju repku volimo? Novi “Macho” Zeland fuck yea. Evo njihov ratnički ples.

 

3. Australski nogomet

Gotovo nepoznat sport iz daleke Australije iz milja zvanog “footy”, igra se na velikom ovalnom terenu sa velikom loptom. Razlika između ragbija i “footya” je ta što se tu mora voditi lopta te ste još više izloženi grubosti ne baš nježnih macho muškaraca. Neke akcije i hvatanja očaravaju i velike NFL-ovce te bi bez problema mogli zaigrati kao NFL momčad.

2. Boks

Vrlo je teško ući u neki sport znajući da ćeš konstantno dobivati udarce u glavu i to 12 rundi za redom. Makar bio izdržljiv do bola, pun snage i spreman kao nikad u životu (Macho style op.a.), onaj s druge strane ringa može te razvaliti jednim dobrim aperkatom u bradu. Svaka čast dečki, ali držimo se mi lopte.

1. Vaterpolo

Najbolje opisati kao, rukomet u vodi, samo što se tu pliva, grize, navlači, potaplja i kako bi naš poznati vaterpolist rekao, gura prst u shupak. Sve to, a nitko ne vidi vaše probleme, već sve moraš sam istrpjeti i poslije živjeti s tim nakon što utakmica završi (ne zvuči privlačno op.a.). Da isprobate koliko je to teško, provedite pola sata na nekom drugom sportu pa pola sata na vaterpolu. Zato vaterpolo igraju samo pravi Macho muškarci. Beat this!

 

 

 

slika http://whichwaysupjyl.blogspot.com/2011/01/is-cheerleading-sport-discuss.html

forumbaner

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close