Brzina

Top Gear ima specijalnu emisiju povodom novog James Bond filma Skyfall

Nakon što je javna televizija u Hrvata počela emitirati starije sezone britanskog auto show-a Top Gear, i mi imamo prilike gledati trenutno najbolju automobilističku emisiju na svijetu! Očekujte mnoštvo budućih postova o njima. Dok čekamo novu 19. sezonu, Top Gear nas je odlučio počastiti još jednim specijalom, “50 years of Bond Cars”, izdanom uoči premijere novog James Bond filma Skyfall (čiju recenziju možete čitati na Macho.hr).

James Bond je macho. To smo jednostavno morali reći, iako je to očigledno. Priča o najuspješnijem špijunu britanskog MI5, koji spašava svijet dok u jednoj ruci drži Martini, sa drugom otkopčava zanosnim ljepoticama haljine, poznata je po cijelom svijetu. Automobili u serijalu filmova su također dio priče, jednako kao njegova oružja, protivnici i naravno cuga. Macho lik Ian Fleming, pisac knjiga i tvorac špijuna 007, obožavao je aute, te je i omiljenom špijunu “usadio” ljubav prema dobroj pili, jednako kao i prema ženama. Od ne tako bajnih početka, kada se u filmu Dr. NO Sean Connery naganja u Sunbeam Alpine prdilici, pa do najnovih vratolomija sa Land Roverom, Jaguarimu, audijima i motociklom u Skyfallu, zaista se ima što ispričati. Richard Hammond nas vodi kroz posljednjih pola stoljeća otkrivajuči mnoge zanimljivosti, razgovarajući sa glumcima i redateljima i of kors, vozeći te predivne automobile. Tako naprimjer od Guy Hamiltona, redatelja nekoliko Bond filmova, saznajemo anegdotu kako je došao na ideju rotirajučih registarskih tablica na DB5. Roger Moore, koji je zamjenio Sean Connerya, priča o skoku AMC Horneta preko rijeke, te o “podvodnim iskustvima” u Lotusu, dok Ben Collins, stunt vozač u novom Skyfall, objašnjava kako je vozio Land Rovera dok je sjedio na krovu auta u kojima su bili glumci. Također, novi Bon, Daniel Craig otkriva koji je njegov omiljeni Bond auto.

Pored predivnog Aston Martin DB5, auta koji je ušao u povijest poslije 3. filma Goldfinger, legendarani status ima i podvodni Lotus Esprite iz filma Špijun koji me volio. Kako pišu na svojoj stranici, nakon nekoliko pića, odlučili su da bi najbolji rođendaski poklon koji TopGear može dati gledateljima bio amfibijski Lotus, koji su sklepali do snimanja emisije. Kako su bili uspješni, sazanat ćeš samo gledanjem ovog odličnog TOP GEAR SPECIAL.

 

IZVOR: http://www.topgear.com/uk/car-news/top-gear-james-bond-special-2012-10-15
Back to top button
Close