MB&F "HM4 Thunderbolt" - nevjerojatan ručni sat inspiriran borbenim avionom – Macho.hr
Loading...
MB&F “HM4 Thunderbolt” – nevjerojatan ručni sat inspiriran borbenim avionom MB&F “HM4 Thunderbolt” – nevjerojatan ručni sat inspiriran borbenim avionom

Na spomen ručnog sata, velika većini nas na pamet će pasti klasični satovi okruglog dizajna. No, kad je u pitanju Maximilian Büsser, osnivač satne manufakture MB&F, klasičan, po njegovom mišljenu pomalo dosadan dizajn satova, zapravo nikada nije dolazio u obzir. To nikako nije loše, jer je u slučaju sata “HM4 Thunderbolt”, takvo razmišljanje rezultiralo pravim umjetničkim djelom, koje iako izgledom djeluje pomalo futuristički, zapravo inspiraciju vuče iz nekih prošlih vremena.

Još kao dijete, Büsser je volio sastavljati modele aviona, a A-10 Thunderbolt, ostao mu je u posebnom sjećanju. Dva velika mlazna motora koja se nalaze s gornje strane zrakoplova, bila su inspiracija za dizajn ovog prekrasnog luksuznog sata, a kao i kod avionskih motora, sat ima dva zasebna pokazivača koji se nalaze jedan kraj drugog i dok jedan pokazuje vrijeme, drugi nudi nformaciju o rezervi energije sata.

Kučište je izvedeno od iznimno lake, ali čvrste titanske legure i pet savršeno obrađenih dijelova izrađenih od safirnog kristala. Ti prozirni dijelovi nude pogled na mehanizam sata, remek djelo kojeg čini više od 300 zasebnih dijelova. Pogled na vrhunski mehanizam pruža safirni kristal koji se nalazi između dva kučišta s pokazivačima, a za proizvodnju i poliranje kristala utrošeno je više od 185 sati rada.

Iako neklasičnog dizajna, “HM4 Thunderbolt” tipične je pilotske ili vozačke konfiguracije, koja omogućuje išćitavanje vremena bez potrebe micanja ruku s upravljača, pa za to nećete imati potrebu dok jurite svojim Bugatti Veyronom ili klizite oblacima u najnovijem Gulfstreamu. Da, vjerojatno ste pretpostavili da je paralela povučena iz razloga jer ćete za ovaj sat morati izdvojiti toliku sumu novaca, da ste u tom slučaju vjerojatno vlasnici oba prije navedena “vozila”. Naime, kako bi postali vlasnik ovog umjetničkog djela, posegnite duboko u džep i budite spremni izbrojiti “sitnicu” od milijun kuna.

Loading...

Mr. Orange

No comments so far.

Be first to leave comment below.