Čovjek iza antivirusnog softwarea McAfee je najveća legenda na svijetu – Macho.hr
Loading...
Čovjek iza antivirusnog softwarea McAfee je najveća legenda na svijetu Čovjek iza antivirusnog softwarea McAfee je najveća legenda na svijetu

Čovjek bi mislio da je vlasnik multimiljarderske antivirusne kompanije McAfee geek, dosadnjaković koji živi na računalu i preko noći igra World of Warcraft, ali ovaj put smo pogriješili. Zapravo, on je živio, ali i živi kao u nekom romanu s puno zapleta, droge i ubojstva.

John McAfee je rođen u američkoj državi Virginiji, u vrlo problematičnoj obitelji. Njegov otac je počinio samoubojstvo kada je je John imao 15 godina, i tako pokrenuo loš niz vrlo obećavajućeg talenta.

Na fakultetu se John okrenuo alkoholu i postao ovisnik, dok je za život zarađivao noseći novine od kuće do kuće. Uskoro je dobio posao u tech sektoru, Missouri Pacific Railroad, što mu je donosilo više primanja i prelazak na jača opojna sredstva – droge. Nakon što je pronađen skriven iza radnog stola krcat LSD-om, dobio je otkaz.

U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, McAfee seli u Silicijsku dolinu i većinu svog vremena šmrče kokain i guta scotch. Nakon 15 godina života u oblaku, odlučio je kako je vrijeme za triježnjenje. Zapošljava se 1983. godine u Lockheedu, taman u vrijeme uzleta računala i pojave virusa. Ubrzo stvara anti-virus zvan McAfee, otvara poduzeće i počinje zarađivati milijune.

Tako je bilo do 1994. godine, kada daje ostavku na čelu svoje tvrtke, prodaje dionice, i odlučuje kako će loviti svoje snove. Naravno, koji su malo drugačiji od naših.

Uz lagano uživanje, McAfee je držao predavanja za mlade do 2000. godine. Tada ga pogađa ekonomska kriza i gubi skoro sav svoj novac. Seli na Belize, kreće u proizvodnju antibiotika, ima sedam žena, od kojih su ga tri pokušale ubiti i naravno vraća se kokainu. Počinje bolovati od paranoje i uvjeren je kako ga svi prate.

U svojoj ludosti i stalnoj ovisnosti kokainom, polagano gubi razum i 2012. godini postaje glavni osumnjičeni za ubojstvo svojeg susjeda Gregorya Faulla. Bježi pred policijom u Guatemalu, ali je ulovljen kada su otkriveni njegovi GPS koordinati uz fotografiju. Poslan je u SAD, gdje u gradu Portugal služi kaznu. Još se i danas javlja iz zatvora, gdje Twitterom šalje poruke kako mu je u ćeliji.

Eto, tako je izgledao život vlasnika najdosadnijeg anti-virusa na svijetu.

mcafee3 mcafee2 mcafee 55b608e5ac4b0 55b608d777ae2 55b608cc6302d

Loading...

Nenad Kocijan

“Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.